Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Falkenbergs FF föll i cupgenrepet mot Malmö FF

Falkenbergs FF skapade flera jättelägen mot Malmö FF.
Trots det slutade matchen i förlust.
– Jag tycker definitivt att vi kunde ha gjort fyra mål, precis som de gjorde, säger tränare Hasse Eklund.

Regerande mästarlaget Malmö FF blev en för svår nöt att knäcka för Falkenbergs FF. Hemmagänget på Malmö IP tog ledningen tidigt genom Anel Ahmedhodzic, men det fanns positiva intentioner i ”Gulvitt”. I den första halvleken brände bland annat provspelaren Linus Dahl ett jätteläge och Edi Sylisufaj hade en frispark som MFF-målvakten Mathias Nilsson tvingades sträcka ut sin fulla längd på.

1–0 var ställningen i paus.

– Jag är jättenöjd med första halvlek. Jag tycker att vi spelar bra fotboll och skapar många målchanser. Jag tycker att vi borde haft ett annat resultat, säger tränare Hasse Eklund.

Desto målgladare blev det efter halvtid. Mubaarak Nuh utökade MFF:s ledning och kaptenen Anders Christiansen gjorde 3-0 efter ett väggspel med Sebastian Nanasi.

Där och då såg FFF ut som ett slaget lag. Men bortalaget kröp närmare.

Med ungefär 20 minuter kvar spräckte Adam Bergmark Wiberg FFF:s nolla efter att ha rakat in ett inspel från nära håll. Kort därefter damp en boll ned på Matthew Garbetts fötter. Nyzeeländaren var på rätt plats vid rätt tidpunkt och hittade en lucka bakom Mathias Nilsson.

– Jag kom in med dryga halvtimmen kvar. Vid målet ville jag bara ta mig in i boxen och sedan slog jag till med ett fint avslut i ena hörnet, säger 18-åringen.

Garbett var sedan ytterst nära att kvittera. Han försökte knorra in bollen i bortre hörnet, men avslutet smet precis utanför stolpen,

– Det var väldigt nära. Jag kunde ha gjort 3-3, men det är vad det är. Det är tidigt på försäsongen, säger Garbett.

MFF fick sista ordet. I slutminuterna var Sebastian Nanasi först framme på en retur och han fastställde resultatet till 4-2.

– Jag tycker definitivt att vi kunde ha gjort fyra mål, precis som de gjorde. När de får övertaget öppnar vi upp oss lite grand. De kliver fram och är väldigt effektiva. Vi hade många klara målchanser, framför allt i första halvlek, säger Eklund och fortsätter:

– Det viktigaste är att vi gör framsteg i vårt spel. Jag tycker att presspelet var mycket bättre än tidigare och den här gången mot en bra motståndare.

FFF har inte vunnit någon av sina träningsmatcher. På måndag nästa vecka drar tävlingssäsongen igång. Då är det Utsikten som står för motståndet i svenska cupen.

– Vi ska åka dit och försöka vinna. Vi vill också visa framsteg i det vi vill göra. Vi spelar annorlunda jämfört med förra säsongen och blir bättre och bättre i det, säger Garbett.

Eklund igen:

– Det här var ett steg framåt. Sedan var det inte optimalt att spela i lördags och sedan möter vi en ännu bättre motståndare på tisdagen. Det får jag ta på mig. Det var tufft för en del spelare och de bet ihop på ett bra sätt. Energin vi hade ska vi ha på måndag. Nu får vi möjlighet att slicka lite sår och läcka lite kroppar, avslutar FFF-tränaren.

Läs mer: Så var matchen - minut för minut

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här