Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs FF kan glädja sig åt ett oväntat stort ekonomiskt tillskott från Uefa.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Falkenbergs FF kan glädja sig åt ett oväntat stort ekonomiskt tillskott från Uefa. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs FF får två miljoner kronor i Uefabidrag

Ett svårt coronaår är varenda krona värd sin vikt. Därför var den oväntat stora Uefapengen extra glädjande den här gången.
– Det är oerhört betydelsefullt för Falkenbergs FF, säger klubbchef Patrik Lundgren.

Uefa Solidarity payment är ett bidrag som betalas ut till de klubbar i Europas högstaligor som inte nått gruppspel i Champions League eller Europa League. Hur stor summan blir baseras sedan på hur bra de lagen som faktiskt tar sig dit presterar.

– Det är en intäkt som vi har budgeterat för, vi visste att den skulle komma men inte hur stor den skulle bli, säger Patrik Lundgren.

Pengarna som betalas ut nu baseras på Malmö FF:s fina europaspel i vintras när man tog sig till sextondelsfinal i Europa League. Pengarna tillfaller de lag som spelade i Allsvenskan 2019. Därför får FFF ta del av bidraget, men inte Varbergs Bois.

Större bidrag än vanligt

Och i år är bidraget större än de senaste åren. De 15 klubbarna, Malmö FF borträknat, får 208 000 Euro var, drygt två miljoner svenska kronor.

– Vi visste vad klubbarna fick i fjol så vi vågade budgetera med 1,4 miljoner. Nu blev det 600 000 kronor mer än vi hade trott och det är såklart glädjande, säger Lundgren.

Pengarna är öronmärkta för föreningarnas ungdomsverksamhet och om man inte har någon sådan, ja då får man inte heller några pengar.

– Det är viktigt, vi har en ungdoms- och akademiverksamhet som vi vill ska utvecklas hela tiden. Vi pratade om det idag, ju bättre den blir så gynnar det inte bara FFF utan hela Falkenbergs kommun, säger Lundgren.

Läs mer: Uppvärmningen av arenan kostar en kvarts miljon

Läs mer: Nyförvärvet som spelar för sin framtid i klubben

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här