Falkenbergs FF får klara sig utan nyförvärven

Några nyförvärv kommer inte till spel mot formstarka Östersunds FK. - De måste få några träningar i kroppen först, säger Falkenbergs FF:s tränare Hasse Eklund.

ANNONS
|

Det blir en lång resa för Falkenbergs FF. Laget startade sju på fredag morgonen och gör några stopp längs vägen, men totalt blir det tolv timmar i buss.

– Det blir film på datorn och diverse grejer. Jag vinner i kortspel, det är det jag gör, säger Hasse Eklund när laget nått Rasta Brändåsen i Kumla.

En kvartett saknas på bussen.

– ”Tibbe” Brink Joza, (Mahmut) Özen, Marcus (Mathisen) och ”Moki” (Mohammad Ahmad) är inte med. Inte heller våra två nyförvärv, säger Hasse.

Falkenbergs FF har värvat mittbackar

Klubben har ju värvat både Axel Norén från Gefle IF och fransmannen Grégorie Amiot från Fortuna Sittard. Båda är mittbackar.

ANNONS

– Ja, det är många mittbackar nu, men ”Tibbe” har ju en bristning i vaden och blir borta ett par veckor. Och det kommer bli tufft i höst och gå åt mycket folk, då är det bra att vi har konkurrens.

Norén och Amiot ansluter till måndagsträningen.

– Det är bättre de kommer in och lär känna laget än att dyka in direkt till en match mot Östersund borta. De måste få några träningar i kroppen. Fransmannen är ändå inte riktigt spelklar.

Hur är det med Lorik Ademi?

– Han är med i truppen, så mycket kan jag säga. Det är kul att han börjar komma tillbaka.

Östersund började Allsvenskan rätt så knackigt, men har plockat tre raka segrar (mot Elfsborg, Kalmar och AIK).

– De har förändrat sitt spel lite. Det är inte så passningsorienterat längre. De spelar rakare och längre nuförtiden, ett spel som gett dem mer poäng, så det är en formstark motståndare som väntar.

Är det på grund av coronapandemin som ni tvingas åka buss?

– Delvis är det så. Flyg blir väldigt dyrt och det är osäkert med corona, tåg likaså. Buss var bästa ekonomiska alternativet också. Vi är ju en lågbudgetklubb, förklarar Eklund.

ANNONS

På fredag kväll, klockan 19.30, kommer Falkenbergs FF träna i Sundsvall på Norrporten.

– Det är lite farligt att göra för många avancerade grejer när man suttit så länge på en buss så det blir en timme, mer för att skaka av sig resan.

Tidigare i år har man kunnat se klipp om att det ibland strövar björn utanför för Östersunds arena.

– Jag har hört talas om det. Vi får hoppas att det både är corona- och björnsäkert nu, säger Eklund.

Läs mer: Här följer du matchen mot Östersunds FK

ANNONS