Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Johansson klev av skadad mot Hammarby, men ser ut att kunna spela lördagens match.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Calle Johansson klev av skadad mot Hammarby, men ser ut att kunna spela lördagens match. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs FF ändrar i laget till matchen mot BK Häcken

Efter den senaste svaga insatsen mot Hammarby stuvar Hasse Eklund om i laget. Edi Sylisufaj ser ut att spela ensam anfallare mot Häcken.
– De är bollskickliga och duktiga på centrala genombrott, vi vill hitta ett sätt att stoppa det, säger tränare Hasse Eklund.

I flera matcher i rad har Falkenbergs FF startat med ett ganska rakt 4-4-2-spel.

Men till den tuffa bortamatchen mot BK Häcken väljer Hasse Eklund att ändra om i formationen. Nsima Peter försvinner från startelvan och FFF stärker iställt upp centralt.

– Häcken har en stabil defensiv men också många skickliga offensiva spelare. Vi vill stoppa dem centralt. Sen finns det en chans för oss att såra dem med omställningar när de går fram med mycket folk och blottar sig, säger Hasse Eklund.

Mittbacken Calle Johansson utgick mot Hammarby med en känning, men på fredagens träning var han tillbaka.

– Han testade idag och vi får se hur kroppen reagerar. Än så länge ser det bra ut och jag hoppas att han är spelduglig, säger Eklund.

Chibuike får inte chansen

I veckans cupmatch blev det en förkrossande seger mot BK Astrio med 9-0. Men femmålsskytten från den matchen, John Chibuike, ser inte ut att få fortsatt förtroende.

– Jag vet själv att som anfallare är det alltid skönt att göra mål även om motståndet är lite mer beskedligt. Sen kommer vi inte ha bollen så mycket mot Häcken och då är det andra kvaliteter som avgör vilka spelare som är på planen, säger Eklund som dock menar att de nio målen kan vara viktiga för laget:

– Vi har slitit med målskyttet och haft mycket synpunkter på att anfallarna inte tar sig in i straffområdet tillräckligt ofta. Vi behövde få lite enkla mål och inte känna att den måste sitta i krysset varje gång.

BK Häcken är inget drömmotstånd för Falkenbergs FF, i alla fall inte under de senaste åren. Men i årets premiär tog FFF en poäng av topplaget.

– Jag tycker att det känns bra i laget, trots att vi inte har fått de poängen som vi tycker att vi har förtjänat så har vi en bra stämning. Men vi behöver samla poäng för att få kontakt med lagen framför oss, avslutar Eklund.

Läs mer: Därför tar FFF inte in någon ny anfallare

Följ matchen mot BK Häcken här

Trolig startelva FFF

Viktor Noring - Axel Norén, Calle Johansson, Gregoire Amiot, Jacob Ericsson - Kalle Söderström, Marcus Mathisen, Christoffer Carlsson, John Björkengren, Tobias Englund - Edi Sylisufaj

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här