Falkenbergaren bakom Varbergs historiska seger

För två år sedan blev Alexander Johansson ratad av Falkenbergs FF. Nu såg han till så att Varbergs Bois gick vinnande ur det allsvenska derbyt.

ANNONS
|

Släkten är värst är inte alltid en uttjatad klyscha. Alexander Johansson är född och uppvuxen i Falkenberg. Och så sent som 2018 nekades han ett kontrakt med "laget från havet".

Två år senare blev det Istället grannarna i norr för 24-åringen – något Joakim Persson kunde skratta sig lycklig över under måndagskvällens historiska allsvenska derby.

Efter en vacker upprullning var det han som satte Varberg i förarsätet – genom en hederlig tåfjutt.

– Det var ett fantastiskt mål från början till slut. det var en touch hela vägen, vilket vi har tränat mycket på. Så, det var kul att vi fick utdelning på det, sa Alexander Johansson efter matchen.

ANNONS

Att det var just Falkenberg som var motståndarna kändes extra skönt.

– Det var väl inte så att jag tänkte på att jag blev ratad när jag var ute på plan. Utan det som var extra skönt var ju att det var ett historiskt derby, sa Johansson.

Falkenbergs FF-supportrarna hördes på avstånd

Och de historiska vingslagen kändes i luften. Trots att Vallen ekade tom hördes publikvrålet. Utanför arenan hade nämligen ett gäng Falkenbergssupportrar samlats för stötta bortalaget. Och sångerna och ramsorna tycktes bära viss frukt - i alla fall under de inledande 14 minuterna av matchen. John Björkengren spelade smart, Jacob Eriksson såg pigg ut på sin kant och Nsima Peter fick några avslutningslägen.

Men som en blixt från klar himmel kunde Varbergs Gustaf Norlin avancera in i Falkenbergs straffområde. FFF-försvararet hamnade på efterkälken och 22-åringen revs ner. Straff till hemmalaget.

Falkenbergs målvakt Johan Brattberg lyckades rädda. Men på returen hamnade bollen på Falkenbergs Tobias Karlsson och rullade oturligt in i mål.

Alexander Johanssons 2-0-mål kom bara sju minuter senare.

Och även om Falkenbergssångerna fortsatte eka kom bortalaget aldrig riktigt tillbaka efter Johanssons tåfjutt. Hans Eklund började bli allt mer frustrerad på bortalagets bänk. Och de gula gästerna spelade stundtals desperat.

2-0 blev 3-0 efter en timmes spel. Johan Brattberg stod felplacerad – något Varbergs Daniel Krezic uppmärksammade. Och från långt håll lyckades han lobba in bollen.

ANNONS

Matchen slutade till slut 3-1 efter att inbytte Edi Sylisufaj tröstmål i den 75 minuten.

– Jag tycker att vi stressar de (Falkenberg) otroligt bra i dag. Det är nyckeln till vinsten i dag, sa Alexander Johansson

Varbergs spjutspets har nu gjort två mål på två allsvenska matcher.

– För två år sedan hade jag inte kunnat förvänta mig detta. Men nu gäller det bara att gnugga vidare och förhoppningsvis är jag med i elvan även nästa match.

Läs mer: Mikael Martinsson: Unga pigga Varberg löpte ifrån gamla och trötta Falkenberg

Läs mer: Jocke Perssons och Hasse Eklunds hyllningar och sågningar efter derbyt

Läs mer: Johan Brattberg om den tunga derbyförlusten

Läs mer: Joakim Lindner överlistade spöket

ANNONS