Falkenberg utklassades på bortaplan

Ingen kvartsfinal för Falkenberg i Svenska cupen. Efter första halvlek såg FFF ut att ha chans till att vända matchen eller åtminstone försöka sig på en kvittering. Men efter bortalagets 2-1 reducering var det roliga över för FFF och matchen ägdes sedan av Boråsarna ända in i slutminuterna. Matchen slutade 6-1.

|

För Falkenberg var det dags för den tredje och sista matchen i gruppspelet i Svenska cupen under söndagen. Inför den avgörande matchen i Borås stod FFF och Elfsborg på fyra poäng. En biljett till kvartsfinal stod på spel för Falkenberg.

Sex minuter in i matchen inledde Elfsborg med att göra 1–0. Med ett inlägg från Adam Lundqvist lyckades Per Frick skjuta in bollen förbi Hampus Nilsson i mål. Bortalaget gjorde sig redo för kvitteringsjakt. Men det var Elfsborg som dominerade större delen av första halvlek. Efter flera missade målchanser för Elfsborgs Issam Jebali fick sedan Jon Jönsson till det andra målet efter 34 minuter.

- De har många duktiga offensiva spelare och vi saknade lite nickstyrka för att få till något mål där, sa Falkenbergs tränare Hans Eklund.

Många skadade

Inför mötet saknades en hel del spelare för Falkenberg. Mitt under första halvlek fick också Daniel Johansson kliva av planen på grund av en lårskada. In kom i stället Per Karlsson.

- Man vill helst ha en stark centrallinje. Med så många spelare borta tappade vi lite stabilitet just där, sa Hans Eklund.

Elfsborg fortsatte att skapa mycket kring Falkenbergs mål och 2–0 gav inte någon rättvis bild av hur läget i matchen egentligen såg ut. Stundtals såg Falkenbergs försvar något passiva ut och Hampus Nilsson fick då och då kämpa ensam med att få undan bollarna från mål.

- Efter första halvlek hade jag en känsla av att det ändå inte var omöjligt att vända matchen. Vi började med att skapa mycket och det kändes bra de fördta minuterna, sa Erik Pärsson.

Ville komma ikapp

I andra halvlek gällde det för bortalaget att få upp försvarsspelet för att komma ikapp. I den 57:e minuten blev det straff och Erik Pärsson fick chansen att reducera till 2–1. Men det räckte inte. Elfsborg hade bestämt sig för att vinna. Knappt tio minuter senare ökade de på ledningen med ännu ett mål med hjälp av Simon Lundevall och det fjärde målet kom inte långt därefter.

- Vi var tvungna att vinna den här matchen och deras tredje mål tog knäcken på oss, sa Hans Eklund.

Utklassning på hög nivå

Falkenberg lyckades höja nivån ett snäpp, men det räckte inte. Det var mycket mer än så som krävdes av hallänningarna för att kunna komma ikapp Elfsborgs övertag i matchen. Värre skulle det dessutom bli i slutminuterna kom också femte och sjätte målet från Elfsborg.

Det var ett besviket bortalag som fick vända hem mot Falkenberg efter matchen.

- Vi ville inte förlora med så många mål, vi får absolut inte falla ihop sådär som vi gjorde, sa Hans Eklund.

- Det är jäkligt tråkigt. Jag är extremt besviken och ledsen, sa Erik Pärsson.

Se tillbaka på liverapporteringen här:

Så startade Falkenberg: Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Daniel Johansson (34' Per Karlsson), David Svensson, Erik Persson, Johannes Wall, Christoffer Carlsson (69' Johan Lassagård), Enoch Kwakwa (79' John Björkengren), Tibro Joza, Tobias Englund, Viktor Götesson.