Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Falkenberg slog Örebro i matchens sista minuter

Att förlora poäng i matchens sista minuter har blivit en vana för Falkenbergs FF. Men på Behrn Arena gjorde laget vid havet det motsatta.
–De är de här marginalerna vi inte haft med oss innan, äntligen släpper det, sa tränaren Hasse Eklund.

Är Falkenbergs förbannelse äntligen bruten? Ja tro det eller ej men laget vid havet avgjorde mötet mot Örebro i den 89:e minuten på straff i en match som slutade 1-2.

Anton Wede kom igenom försvaret och sköt. Bollen såg ut att träffa en hand och hela FFF maskineriet höll för andan när beslutet inväntades. Domaren var dock stensäker likaså Christoffer Carlsson som stegade fram och var iskall från straffpunkten.

– Det finns en parameter som man inte kan styra över så mycket, det är domaren. Vi har haft många 50/50 som vi inte haft turen att få med oss men idag är det ett sådant läge där vi får det med oss, sa Hasse Eklund och fortsatte.

– Örebro protesterade inget mot straffen så den kanske var solkar. Men de är de här marginalerna vi inte haft med oss innan, äntligen släpper det.

Dålig kvalitet

Det var inget skönlir lagen på Behrn Arena bjöd på. Både Falkenberg och Örebro såg trötta ut och kvalitén var stundtals alldeles för låg för en match i Allsvenskan. Passningarna gick fel, mottagningarna var svaga och besluten konstiga.

– Det var nog värmen som ställde till det för oss. Som tränare vill man aldrig bjuda på ett dåligt passningsspel, det vill man verkligen inte men vi kändes ändå ganska starka och hade inledningsvis bra kontroll på Örebro, sa Eklund.

Efter en vätskepaus i minut 25 svängde matchen och Örebro tag i taktpinnen och skapade chanser som nog skulle resulterat i ett mål eller två. Men det var FFF och Anton Wede som fick jubla först.

– Marcus Mathisen vänder upp i mitten och slår en cross som jag löper in på bakom backlinjen. Bollen landar perfekt på foten och jag kommer fri och lägger in den under målvakten. Riktigt skönt var det, sa målskytten Anton Wede.

Misstaget som var nära att förstöra festen

Glädjen var dock ganska kortvarig. I minut 78 kvitterade Örebro efter dålig kommunikation mellan målvakten Viktor Noring och Tibor Joza.

– Vi får en rejäl motgång i och med 1-1 målet som egentligen inte ens är någon målchans. Jag är otroligt stolt över grabbarna som ändå inte viker ner sig. Vi kör vidare och kämpar hem en trea, sa Eklund och fortsatte.

– Förra matchen fick vi allt mot oss, nu fick vi det med oss. De kavlade verkligen upp armarna och trodde på det idag.

LÄS MER: Betygen i Falkenbergs match mot Örebro SK

LÄS MER: Anfallaren skadad i segerfesten

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här