Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Falkenberg hade det tufft men fick en sista chans

Falkenbergs FF var underlägset Malmö FF men kunde ha kvitterat på tilläggstid.
– Jag är stolt över att vi kan komma tillbaka när vi är nere på nio och visar attityd in i det sista, sa tränaren Hans Eklund.

Tobias Englund hade reducerat till 1-2 i den 86:e minuten och när klockan tickade upp mot 93 fick inhopparen Edi Sylisufaj chansen mitt framför Marko Johansson i Malmö FF:s mål.

– Tyvärr får han den på på vänsterfoten och får inte hundra procent träff. Men det är bra att han försöker hålla den på mål, sa Hasse Eklund.

Blev nedtryckt

FFF-tränaren fick se sitt lag bli rejält nedtryckt i inledningen av matchen.

– Vi fastnade när Malmö klev fram i sitt presspel. Vi slog korta passningar till felvända spelare. Det är en kod vi får knäcka för det är inget vi talat om. Precis tvärt emot vad vi kommit överens om att göra. Men de blir väl stressade när Malmö kommer med så hög fart och aggressivitet, sa Hasse Eklund.

– Då får man inte fram den kvalitétsbollen man vill ha.

En sådan passage var när Tobias Karlsson spelade rakt ut mot en felvänd Marcus Mathisen där Anders Christiansen brött och sedan kvitterade Kalle Söderströms stolpe-stolpe ut från förra mötet.

– Vi behöver inte tjonga bort bollarna. Men vi spelar dem rätt i gapet. Jag ser Mathisen, och tycker att han kan vända upp, men det är en dålig passning. Jag ska inte spela på felvänd spelare som jag gjorde där, sa Tobias Karlsson.

Bra chanser

Falkenbergs FF hade en två bra chanser i första när Gustaf Nilsson nickade utanför efter 16 minuter och Christoffer Carlsson skarvade ett inlägg utanför i den 41:a.

MFF tog ledningen efter 40 minuter då Kalle Söderström snålspelade och blev av med bollen och plötsligt var Sören Rieks fri.

– Jag försökte ställa honom offside men lyckades inte, sa Tobias Karlsson.

Men det var sammantaget ingen bra halvlek.

– Vi ger Malmö chansen att spela bollen runt hela tiden. Vi gjorde dem bra. Och ändå står det bara 0-1 i paus när vi var så dåliga, tyckte Hasse Eklund.

Tobias Karlsson:

– Vi möter ett Malmö i bra form. Det är en tuff match att få. Men tyvärr bjuder dem på alldeles för mycket chanser. Vi försökte rätta till det i andra och det tycker jag att vi lyckades med. Då blev vi mer direkt och resoluta. Och spelade mer direkt mot forwards och då blev det bättre och de får svårare att få tag i oss.

Ny kontring

Gustaf Nilsson fick ett nytt inlägg på pannan från Christoffer Carlsson inledningsvis men styrde inte bollen tillräckligt hårt och den gick utanför.

Och så var det dags för en ny kontring minuten efter när Isaac Kiese Thelin enkelt kunde vända runt med tre FFF-backar omkring sig och sätta 2-0 efter 52 minuter.

– Det är för enkla mål vi bjuder dem på. Vi gör dem bra, tyckte Tobias Karlsson.

Hasse Eklund:

– Malmö är ju inte direkt svaga men hade nytt folk i backlinjen som vi borde testat. Men vi fastande i de korta spelat framför egen backlinje istället.

Samtidigt missade Malmö flera chanser i andra halvlek- eller rättare sagt Johan Brattberg räddade dem.

Det var Tobias Englund som reducerade. Hans andra mål för säsongen. Han gjorde mål mot Elfsborg senast.

– Med högern den här gången också. Det är ju inte så vanligt sa Englund.

Falkenbergs ytter var föremål för närgången uppvaktning.

– Jag vet inte vad jag gjort för att bli ett hatobjekt. Men de tog fyra gula kort på mig, sa han.

Värst var det när Eric Larsson sparkade ner honom.

– Den tog rätt över knäet och benet vek sig. Såklart blir man orolig. Jag har varit korsbandsskadad tidigare. Men när Mårten Hansen (fysioterapeuten) kände på mig och det var ok så blev jag lugnare.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här