Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Falkenberg förlorade mot MFF trots en man mer

Serieledande Malmö FF gästade under söndagen Falkenberg i Allsvenskans fjortonde omgång. Trots en tidig bjudning från de himmelsblå lyckades inte FFF ta någon poäng.

Efter sju spelade minuter föll Tobias Karlsson till marken. Skytteligaledaren Isaac Kiese Thelin såg lite frågandes ut, ännu mer när domaren Fredrik Klitte drog upp det röda kortet.

– Jag går in i hans löpväg och så sparkar han till mig på vaden. Det är onödigt av honom och domaren gör nog rätt som visar ut honom, sa Tobias Karlsson efter matchen.

Trots en man mer i 83 minuter plus tillägg klarade inte FFF av att rå på serieledande Malmö FF. Jo Inge Berget gjorde strax efter Thelins hjärnsläpp 0-1 för gästerna vilket också blev matchens enda mål.

– Jag är besviken på att vi inte klarar av att skapa mer målchanser än det vi gör. Vi är helt enkelt inte tillräckligt desperata, sa Karlsson.

En trippel ramträff

Laget vid havet hade dock några bra anbud på en kvittering. Närmast var det när Karl Söderström träffade stolpen och bollen rullade längs mållinjen och gick i den andra stolpen. John Chibuike högg på returen men prickade även han ramen.

– Vi har en jättechans men sen så skapar vi inte så mycket. Jag tycker att vi blir lite för stressade när vi får så mycket tid med bollen, vi är inte riktigt vana vid det. Sen ska man inte ta bort att Malmö är väldigt bra på att få tiden att gå genom filmningar och frisparkar hela tiden, sa Karlsson.

”Saknade kvalité”

Hasse Eklund var precis som sin mittback besviken efter matchen.

– Det blir konstigt i och med den tidiga utvisningen där vi inte lyckas utnyttja det övertaget. Vi har en jättechans men sen lyckas vi inte skapa något riktigt tryck på Malmös mål, sa Hasse Eklund och fortsatte:

– Jag är besviken på att vi saknar den tekniska kvalitén för att skapa målchanser när Malmö spelar ett så lågt försvarsspel. Det får vi ta till oss och det är en besvikelse att vi inte får en poäng idag då vi varit bra i passningsspelet innan.

Falkenberg lyfte i den andra halvleken upp Calle Johansson som forward och målvakten Johan Brattberg var uppe i straffområdet redan i minut 84. Ändå lyckades inte laget vid havet få till det.

– När vårat vanliga spel inte gick hem lyfte vi upp killar i boxen för att vinna huvudspelet där uppe. Tyvärr var vi inte tillräckligt bra där idag heller, avslutade Eklund.

Martin Örtegrens krönika: ”Svag hantering av hjärnsläppet, Falkenbergs FF”

Läs mer: Carl Johanssons sågning av Malmö FF

Betyg: Så skötte sig Falkenbergs FF-spelarna mot Malmö FF

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här