Falkenberg förlorade mot Öster i Superettan

I en timme var matchen helt och hållet i Falkenbergs FF:s hand. Men efter drömkvitteringen föll laget ihop som ett korthus.
– Vi skiter ner oss, det är väldigt jobbigt, säger Christoffer Carlsson.

ANNONS
|

Allt såg ju så bra ut för FFF den här lördagen. Efter en näst intill överlägsen första halvlek kom utdelningen tidigt i andra när Edi Sylisufaj placerade in bollen i ett helt fritt läge.

– Vi är bra i 60 minuter. Men återigen tappar vi spelet när motståndaren gör mål och sen blir det cirkus från vår sida i andra halvlek, säger tränare Hasse Eklund.

Östers kvittering skulle komma omgående när Marc Rochester Sörensen slog till med seriens kanske vackraste mål så här långt när han borrade upp ett skott i krysset.

Efter det så vände matchen fullständigt.

ANNONS

– Vi går ifrån det som vi har gjort bra hela matchen, jag vet fan inte vad som händer. Men det är surt för vi är mycket bättre än Öster fram till kvitteringen, säger Christoffer Carlsson och fortsätter:

– Så ska inte en match få svänga bara för att man tar ledningen, det är riktigt dåligt.

Kontroversiellt mål avgjorde

Matchavgörandet skulle bli kontroversiellt. Efter att James Keene fallit i en duell återvann Öster bollen. När Keene ställer sig upp för att springa med i kontringen tacklar han ner Samuel Adrian, men spelet fick fortgå.

– Domaren, assisterande domaren och fjärdedomaren står jättebra till. Det är en solklar frispark, det är en jättescreen från Keene, säger Hasse Eklund och fortsätter:

– Sen är det typiskt att det är han som gör målet. Han hade ett gult kort och jag tror att det gör att domaren släpper det, han skulle ha haft ett till om domaren blåst.

Forceringen uteblev sedan totalt från Falkenbergs FF som såg vilsna ut. Istället fick Viktor Noring göra sin andra kanonräddning för att hålla kvar laget i matchen.

– Vi skapar inte en målchans i forceringen, vi är helt ofarliga efter att Öster tar ledningen, säger Christoffer Carlsson.

ANNONS

Forceringen som aldrig startade

Hasse Eklund är besviken över att hans spelare inte visade upp kyla under slutkvarten.

– Vi lyfter upp en måltavla men skickar bollen till allt och alla som inte är måltavlan. Vi kommer inte heller runt på några inlägg. Vi börjar göra massa fel, säger tränaren och fortsätter:

– Vi har inte tillräckligt med cynism och erfarenhet i laget för att lugna ner det och fortsätta trycka ner motståndet med ett bra passningsspel.

Inledningen av säsongen har inte blivit som FFF hade tänkt sig. Bara tre poäng efter tre omgångar och det gäller att inte hamna för långt efter topplagen om man ska slåss högst upp till slut.

– Vi har förlorat två matcher där vi är bra spelmässigt fram till att det blir mål. Vi har något att ta med oss men också väldigt mycket att jobba med, avslutar Christoffer Carlsson.

Läs mer: Här är HN:s betyg på FFF-spelarna efter matchen

ANNONS