Försvarsspelet i fokus när FFF kryssade mot Gais

Det tidiga ledningsmålet från Anton Wede räckte inte hela vägen till Falkenbergs FF:s första seger 2021. Efter en svag andra halvlek spräcktes Viktor Norings nolla till slut.
– Vi hittar inte riktigt rätt i försvarsspelet, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

Med hjälp av ett par motlägg tog sig Kalle Söderström in i straffområdet och serverade Anton Wede i stort sett öppet mål. Wede gjorde inga misstag och rullade, med minut 13 på matchklockan i Rydahallen, in 1-0 till sitt Falkenbergs FF.

– Kalle dribblade väl bort tre-fyra spelare och sedan spelade han till mig. Han förtjänar en eloge för det förarbetet. Det var bara för mig att fokusera på att lägga in den i bortre, säger Wede.

Dessförinnan hade Gais inlett bäst och var nära att ta ledningen redan i den första minuten.

– De chockade oss lite där de första fem minuterna, men sedan tog vi över och spelade bra fotboll, säger Wede.

ANNONS

Den första halvleken, som präglades av kamp och gula kort, kunde ha slutat 2-0 när 1-0-skyttens volleyskott gick precis utanför.

– Bollen kom ut till mig och jag märkte att det inte kom någon Gais-spelare rusandes, så jag försökte bara behålla lugnet. Jag fick en jättebra träff men otur att den inte gick in.

FFF blev tillbakatryckta

Atleterna från Göteborg var det lag som tog tag i taktpinnen även i starten av den andra halvleken. Viktor Noring i FFF-målet fick sträcka ut ordentligt när namnen Alexandersson testade den rutinerade målvakten.

FFF blev rejält tillbakatryckta och med en kvart kvar att spela gav tycket utdelning. Viktor Alexandersson kom fri i straffområdet och satte dit kvitteringen.

– Vi blev lite trötta och passiva samtidigt som Gais chansade mer framåt. De fick spela lite för enkelt framför vår backlinje och hittade in i straffområdet och satte dit det målet. Det kändes väldigt synd för att även om de var det bättre laget sista 30 så hade de inga superlägen, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

1-1 blev också slutresultatet efter att inget av lagen varit riktigt nära att avgöra.

Mycket kvar att slipa på

Eklund tar framför allt med sig en ökad stabilitet i spelet – men det finns mycket att slipa på inför cupmatcherna och kommande säsong i Superettan.

ANNONS

– Vi sliter fortfarande med en del spelsekvenser. Vi lyckas inte få ihop spelet över längre perioder men det finns stunder då vi spelar bra fotboll. Vi hittar inte riktigt rätt i försvarsspelet än och behöver lägga in det i mer i träning.

Anton Wede delar Eklunds bild:

– Vår prestation var inte nog bra i andra halvlek. Vi kom inte åt dem riktigt och det är väl något vi får jobba på. Vi har inte tränat så mycket defensivt än så länge, så det kan vara en förklaring.

Läs mer: Liverapport från matchen

Läs mer: Kwame Kizito om jobbiga perioden efter skadan

ANNONS