Mål igen. Omar Colley jublar efter 4-0 medan Falkenbergs Akseli Pelvas deppar.
Mål igen. Omar Colley jublar efter 4-0 medan Falkenbergs Akseli Pelvas deppar.

Ett pojklag på Tele 2

Falkenbergs största förlust, 0-5, i Allsvenskan och dessutom fullständigt utspelat. – Som ett pojklag mot ett seniorlag, sa Hasse Eklund.

ANNONS
|

Efter 3–0 53.22 in i andra satte sig Hasse Eklund tungt på avbytarbänken och tankarna gick mot nästa match mot Östersund på söndag.

– Matchen var ju körd.

Den första kvarten var en mardröm. Efter två mål där kunde Djurgården spela ut hela sitt register och Falkenbergs FF-spelarna gick och gömde sig.

– Vi gick i deras fälla: De spelade precis som vi förväntat oss ändå lyckades vi inte hålla dem ifrån oss. Ändå visste vi att de skulle starta med gaspedalen i botten.

Det såg, precis som Eklund sa, ut som ett U19-lag mot vuxna män. Inte en närkamp vann man, inte en nickduell. Spelet gick för långsamt och passningarna gick inte fram.

ANNONS

Det var uselt.David Svensson sammanfattade sina känslor.

– Jag skäms. Framförallt mot de som följer oss, som åker hit. Många känner sig besvikna och jag förstår dem. Det är inte så här Falkenberg spelar.

Han beskriver stämningen i omklädningsrummet efter matchen.

– Tyst. Inte många sa något.

Lagkaptenen hade ändå lite hopp efter första halvlek.,

– Även om det var pissdåligt av oss så kunde ett mål ändra på spelet.

Men efter 0–3 tidigt i andra ville helst David Svensson sätta sig i bussen och åka hem.

– Då var det ju ridå. Men man vill ju ändå avsluta snyggt. Vi försökte peppa varandra på plan. Men risken är ju att det rinner iväg.

Och det gjorde det också.

För Eklund var detta den största och värsta förlusten hittills i Falkenberg.

– Starten på båda halvlekarna knäckte oss. Vi får inte bort bollen och de spelare som vi ska ta bort får vi heller inte bort. Jag är missnöjd med att vi inte ens gav oss själva chansen. Istället för att spela bollen slänger vi upp den på måfå.

Samtidigt är det ju heller inte helt lätt att möta ett lag i sådan medgång.

Falkenbergs FF hade två möjligheter som vi väljer att kalla chanser. Akseli Pelvas sköt ett lurigt skott som Kenneth Höie räddade och Jesper Karlsson fick ett läge där han inte träffade bollen.

ANNONS

Men det var försvarsspel för hela slanten. Ett försvarsspel som inte fanns.

Mittbackarna kom ständigt i trubbel. Per Karlsson spelade säkerligen sig ur startelvan när Djurgården gång på gång anföll på hans kant. Både 1–0 och 3–0 kom efter inlägg från vänster.

Det var en genomklappning av hela laget helt enkelt.

Djurgårdens 2–0 kom på straff sedan Johannes Vall stoppat et inlägg med handen och Kevin Walkers 4–0 på hörna nickades in av Gustaf Nilsson. Sådant har man inte råd med.

– Sedan kan man inte komma ifrån att den här mattan är den snabbaste i Allsvenskan. Och Falkenbergs IP den långsammaste, försökte Eklund.

Nu har han två träningar på sig att gjuta mod i laget.

David Svensson:

– Bra att matchen mot Östersund kommer så snabbt. Då har vi chansen att ta revansch direkt. Men 0–5 är inte lätt att vifta bort.

ANNONS