Ericsson om att spela inför tomma läktare

Falkenbergs FF tränade i högst blandad väderlek inför cupkvarten mot Mjällby. - Kul att få en sån match innan serien. Jag ser stora möjligheter för oss att kunna gå vidare, säger Jacob Ericsson.

ANNONS
|

Under fredagens träning bjöds spelarna både på regn, blåst och så tittade solen fram på slutet.

- Det är riktiga stormbyar nu. Jag har inga problem när det regnar, men blåser det blir det svårt. I går fick vi faktiskt avbryta träningen när bollar och koner flög, säger Jacob Ericsson.

Hasse Eklund imponerades av gruppen.

- Det var fyra årstider och så kan det bli imorgon också. Jag tycker det är fantastisk stämning hos grabbarna. De gnäller inte även om det är tufft och tungt, säger FFF:s tränare.

Kalle Söderström sprang vid sidan av planen då han för några träningar sedan vred till sitt knä.

ANNONS

- Kalle tog det lite lugnare idag så han ska vara okej tills i morgon, säger Eklund.

John Chibuike, Mahmet Özen och Melker Nilsson joggade också runt konstgräset på Vinvåallen.

- Det ser ändå bättre ut än det gjort tidigare. Det ger en mer verktyg och valmöjligheter till morgondagen.

Noterbart är att Lorik Ademi spelade med Nsima Peter och Christoffer Carlsson på topp i det som såg ut som en startelva. Marcus Mathiesen spelade även bredvid John Björkengren på mitten.

Blir det många ändringar sen sist?

- Nej, det blir det inte. De som har kört är inne i det.

Hur ser du på att möta Mjällby?

- De har gjort ett jättebra gruppspel och är i form tidigt på säsongen så det blir en intressant match. Det är två lag som förväntas hålla till i botten av tabellen så för oss blir det en värdemätare var man står inför Allsvenskan, säger Hasse.

Det blir som bekant spel inför tomma läktare efter regeringens beslut tidigare i veckan.

- Självklart är det tråkigt, men det är ett bra beslut. Alla måste hjälpa till i den här situationen, säger Jacob Ericsson och fortsätter:

- Publiken gör ju största delen och är en del varför vi spelar så det är klart det blir speciellt.

ANNONS

- Det är lite ovant för båda lagen, men det gäller att hålla fokus på att det är tävlingsmatch, annars kan det kännas som en dålig träningsmatch i lägre divisioner. Vi måste fokusera på rätt saker, säger Hasse Eklund.

Trolig startelva:

Johan Brattberg - Sander van Looy, Tobias Karlsson, Carl Johansson, Tibor Brink Joza - John Björkengren, Marcus Mathiesen, Jacob Ericsson - Christoffer Carlsson, Nsima Peter, Lorik Ademi

ANNONS