En sensationell comeback

Han slutade i höstas. Men nu gör den förre Falkenbergs-målvakten sensationell comeback. Helt oväntat i ett storlag.

ANNONS
|

Fotboll: Allsvenskan

Otto Martler ska spela I IFK Norrköping!

– Jag ringde Håkan Nilsson i Falkenberg och förklarade så det inte skulle bli några hard feelings, säger Otto.

Målvakten Otto Martler lämnade Falkenbergs FF efter förra säsongen. Han ville sluta med elitfotbollen och satsa på den civila karriären.

– Det har ringt många lag som velat ha mig, men inte på den här nivån.

Och nu ska han spela för IFK Norrköping.

– De vill ha mig som backup. Jens Gustafsson ringde mig för några veckor sedan. Men nu på slutet har det gått fort. Det har blivit en bra lösning där jag ska träna med dem en dag i veckan och lära känna laget, säger Otto.

ANNONS

Otto Martler har fortsatt träna sedan han slutade. Men ingen fotbollsträning.

– Jag får fundera på hur jag ska göra. Förr hade jag ju åtta, nio pass i veckan och det behöver man får att vara i toppform.

Han ska främst vara resurs i samband med sommarens kval till Europa League.

– En rekrytering som befäster oss på den positionen. Anledningen till rekryteringen är att vår målvakt som kommer att stå i Sylvia inte får representera oss i Europa League – vilket gör oss sårbara för oförutsedda svårigheter, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Så det är tredjemålvakt som Otto Martler blir.

– Jag kommer inte tillbaka till fotbollen på heltid, men har alltid drömt om att få spela i ett storlag och nu får jag chansen under fem månader som mitt kontrakt gäller. Skulle jag kunna konkurrera om en plats i det allsvenska laget så följer jag såklart med. Jag har fått en bra lösning på jobbet.

Och som sagt, Falkenbergs FF, var informerat.

– Håkan visste redan om det eftersom Jens ringt honom innan och hört sig för. Och han vet också om att det är ett kort avtal. Jag tänker på Falkenbergs FF i första hand.

ANNONS
ANNONS