Mjällbys Jacob Bergström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby och Falkenberg den 18 juni 2020 i Hällevik.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN
Mjällbys Jacob Bergström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby och Falkenberg den 18 juni 2020 i Hällevik.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN Bild: MAGNUS LEJHALL

En jätte i försvaret

Mjällbys spelare är stora och tunga. Inläggen och hörnorna svepte in. Men där stod en spelare i vägen för allt.

ANNONS
|

Calle Johansson måste ha hoppat över 50 maxhopp under de 93 minuterna som matchen i Allsvenskan mot Mjällby varade. Och han vann varenda duell.

– Det var bara att attackera bollen. Jag vet att jag är bra på huvudet. De spelade aggressivt med många inlägg och då gäller det att vara noga i varje duell, sa Calle Johansson.

Han var tillfreds med samspelet i försvaret.

Calle Johansson kunde gjort första målet för i år

– Det känns stabilt även om vi hade svårt att få fast bollen de sista 20 minuterna. Sedan är ju alla i försvaret bra på huvudet.

Han kunde själv krönt kvällen med ett mål efter en hörna.

ANNONS

– Jag fick bra träff men skulle försöka styra ner den vid sidan av målvakten men den gick rakt på. Jag hoppas det lossnar i målskyttet också.

En som fick målskyttet att lossna var John Björkengren som satte Falkenbergs segermål i den 25:e minuten.

– Det var en snett inåt bakåt-yta som jag hittade och där damp bollen ner. Jag fick solen lite i ögonen men en bra träff, det kändes inte i foten och då brukar det vara bra. Och gräset var blött och bollen stack iväg.

John Björkengren fick slita

Sedan fick Björkengren mest slita i försvaret.

– Fokus blir ju på att inte släppa in mål och jag försökte hjälpa backlinjen så gott jag kunde.

Två matcher på kort tid har det blivit för Falkenbergs FF.

– Så länge man när med i racet och tar poäng så känns det inte så mycket. Även om det var en kämpamatch idag. Men lite sitter matchen mot Häcken i, erkände Calle Johansson.

John Björkengren:

– Man var ju lite trött i början av matchen men sedan var det bara att löpa bort det.

Hasse Eklund fick se sina spelare slita till sig tre poäng.

– Och fyra på de första två omgångarna är bra. Det var viktigt att kunna se uppåt i tabellen. Det var en väldigt bra försvarsinsats. Det har vi byggt vidare på från förra året. Och Calle gör en magnifik insats liksom Marcus Mathisen.

ANNONS

Krönika: Sämsta lagdelen har blivit den bästa

Här är betygen i Falkenbergs FF

Så var matchen

ANNONS