Tibor Joza inför Kalmar FF.
Tibor Joza inför Kalmar FF. Bild: Carl Bolinder

Eklund roterar – Joza får chansen i Falkensbergs startelva

Med ett ovanligt tätt matchande väljer nu Hasse Eklund att rotera i sin startelva mot Kalmar FF i Allsvenskan. Tibor Joza är en av spelarna som ges chansen.
– Jag ska nog kunna bidra med pigga ben, säger Joza inför söndagens match. John Björkengren tränade inte

ANNONS
|

Falkenberg har startat Allsvenskan starkt. FFF gick till midsommarfirande med fyra inkasserade poäng. Den efterlängtade premiären slutade oavgjort mot topplaget BK Häcken innan man bortaslog Mjällby i torsdags.

Nu väntar Kalmar FF i vad som blir den tredje matchen på mindre än en vecka för Hasse Eklunds mannar.

FFF hade träningsledigt på midsommarafton och har därför haft endast ett pass, det under midsommardagen, att förbereda sig inför Kalmar.

– Det är klart att det är tufft. Vi har knappt hunnit analysera vår prestation mot Mjällby och nu är det fokus på Kalmar. Det är snabba puckar och då gäller det att vårt grundspel sitter, säger Eklund.

ANNONS

I de två inledande matcherna har Eklund spelat med identiska elvor, bortsett från Kwame Kizito som skadade sig i premiären.

Nu verkar det bli en del rotation. Om man ska tro lördagens träning får Anton Wede, Edi Sylisufaj och Tibor Joza chansen från start.

Då hamnar John Chibuike, Kalle Söderström och John Björkengren på bänken. Den sistnämnde kände sig så sliten att han inte ens tränade.

– Det är en bra känsla i truppen men det finns också ett par trötta ben efter matchen mot Mjällby. Det kommer nog bli en del ändringar. Det gäller för spelarna som kommer in nu att ta chansen. Jag hoppas att de kommer in med mycket energi, säger Eklund.

”Pigga ben”

Och energi finns det gott om i Tibor Joza som startar istället för Söderström på högerkanten.

– Det känns bra i kroppen och jag ska nog kunna bidra med pigga ben. Jag hoppas också kunna vara en pådrivare med mycket snack, säger Joza.

Förra säsongen gjorde 33-åringen från Halland 18 framträdanden men i inledningen av Allsvenskan 2020 har det blivit endast sju minuter.

– Jag var ganska förberedd på att jag skulle vara utanför elvan, så jag har försökt att inte ta för hårt på det. Det har inte påverkat mig alltför mycket, säger Joza.

ANNONS

Om Jozas FFF kommer in med en bra känsla inför söndagens match, så lär motståndarna också göra det. Kalmar krossade nämligen Helsingborg med 4–0 i förra omgången.

– Vi vet att det är lag som sätter press högt upp i banan så det gäller att vara noggrann när vi har bollen. Enkelt spel och inga felbeslut där bak, så tror jag att det kan gå bra, säger Joza.

Du kan följa söndagens match via Hallands Nyheters liverapportering.

Falkenbergs startelva på lördagens träning inför Kalmar

Johan Brattberg – Tobias Karlsson, Calle Johansson, Sander van Looy – Jacob Ericsson, Marcus Mathisen, Christoffer Carlsson, Tibor Joza – Anton Wede, Edi Sylisufaj, Nsima Peter

ANNONS