Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs tränare Hans Eklund  Bild: KRISTER ANDERSSON
Falkenbergs tränare Hans Eklund Bild: KRISTER ANDERSSON

Eklund om svårigheten efter beskedet

Ett glädjande besked. Så kan man sammanfatta känslorna i Falkenbergs FF. Men det finns också flera frågetecken.

Vi talar med tränaren Hasse Eklund och spelaren Tobias Karlsson strax innan de ska gå in till fredagens förmiddagsträning.

– Äntligen. Vi har bara gått och väntat på det här. Nu har vi ett datum att jobba mot. Det känns väldigt skönt, säger Tobias Karlsson som följde morgonens presskonferens.

Hasse Eklund, Falkenbergs tränare, följde inte presskonferensen.

– Det hade jag inte möjlighet till men jag fick beskedet. Jag har varit ganska pessimistisk den senaste månaden och inte vågat ta ut något så det här känns skönt. Positivt att vi kan starta upp. Det är ett förnuftigt och bra besked. Beslutet säger också att man tar pandemin på allvar.

Annorlunda träning

Fredagens träning för laget tror Eklund kommer att bli lite annorlunda.

– Intensiteten kommer säkert att stegras, spelarna lägger in en växel till. Vi har spelat rätt mycket matcher på träningen och nu kommer vi att försöka toppa formen. Men än så länge vet vi inte hur spelschemat ser ut.

Tobias Karlsson:

– Det har ju varit lite drygt den sista tiden, i vissa stunder i alla fall. Men nu har vi ett mål att arbeta mot. Och jag tycker att våra ledare varit duktiga på att hålla uppe aggressiviteten på träningar och att vi alla känner delaktighet.

Hasse Eklund säger att det är viktigt att förberedelserna varit lika för alla.

Svårt att ta ut laget

– Såklart har uppladdningen inte varit optimal utan exceptionell. Och för egen del kommer det att bli svårt att ta ut laget. Jag har bara träningar att gå efter och där har det svängt hur spelare varit. Det finns många komponenter att ta in.

Matcherna kommer i alla fall inledningsvis att spelas utan publik.

– Klart det kan vara till vår fördel men det är svårt att spekulera i. Det blir inte samma tryck på läktaren varken för oss eller motståndarna. Vår fans är värdefulla och vi vill dela vår fotboll med dem, säger Hasse Eklund.

Tobias Karlsson håller med.

– Jag har ju sett många matcher från den tyska ligan och det har varit en speciell upplevelse. Det är trist när man hör allt från planen och det tar också bort en del i intensitet. Men domarna kanske inte blir lika påverkade och det kan vara till vår fördel.

Träningsmatch ställs in igen

Falkenbergs FF hade planerat att spela sin första träningsmatch efter beskedet mot IFK Göteborg på bortaplan nästa helg.

Folkhälsomyndigheten har på sin sida varit tydlig med att inga träningsmatcher kunna spelas innan 14 juni.

- Alla hade önskat att få någon träningsmatch samtidigt så det viktigaste är att det är lika för alla och det inte blir några extra fördelar. Alla kommer stå och famla i början. Man hade hoppats komma igång med cupen, lite synd att det inte blev av, säger Hasse Eklund.

Sedan återstår då ett spelprogram att ta hänsyn till.

Falkenbergs FF:s permittering slutar den 31 maj och därefter kommer spelare och ledare att återgå till full tjänstgöring.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här