Efterlängtat besök för Falkenbergs FF:s Sander van Looy

Coronaviruset stoppade den tänkta resan i maj. Men nu har Falkenbergs FF:s Sander van Looy återförenats med sin nära vän Tim.

ANNONS
|

När Falkenbergs FF tränar finns det ett ”järngäng” som ser varenda träning med det allsvenska laget. Men under de senaste passen har ett nytt ansikte dykt upp, så även under onsdagens på Falkenbergs IP. Tim van Westerhuis är en gammal vän till Sander van Looy och kom till Sverige och Falkenberg i fredags.

Barndomsvän till Sander van Looy på besök

– Vi har känt varandra i mer än tio år. Vi växte upp ihop och spelade fotboll i princip varje dag under somrarna, säger Tim van Westerhuis.

– Så fort vi har en ledig dag i Nederländerna så kickar vi eller gör något roligt med fotbollen. Men Tim förlorar alltid så det är tufft för honom, då han är en riktig vinnarskalle, säger Sander van Looy och ler efter gliringen.

ANNONS

De har dock inte spelat i samma lag då Tim är 27 år gammal, medan Sander är 23 år. Resan till Sverige har varit efterlängtad av båda två.

– Jag skulle egentligen kommit hit i maj, men på grund av coronan blev det nu istället. Det var ungefär sju månader sedan vi sågs på riktigt. Även om vi pratat via Facetime nästan varje dag har det varit konstigt eftersom vi tidigare träffade varandra var och varannan dag. Det blev en stor kram när vi sågs igen, säger Tim.

– Mina föräldrar var här för tre veckor sedan. Jag är väldigt glad att mina närmaste får se hur mitt liv är här i Falkenberg, säger Sander van Looy.

Falkenbergs FF ligger på 14:e plats i Allsvenskan

Tim anser att Falkenbergs FF:s borde legat högre upp i den allsvenska tabellen.

– Jag har sett varje match på datorn. Jag tycker att de haft en del otur och i de har gett bort en del poäng i slutskedet av matcherna, säger Tim.

Hur tycker du att Sander har presterat i Falkenbergs FF-tröjan?

– Han har gjort det bra, men jag tycker att han kan bli mer involverad i spelet. Han kan lära känna sig lagkamrater ännu mer och hur de spelar, men det blir bättre och bättre hela tiden.

ANNONS

Duon har hunnit med en hel del annat utanför fotbollsplanen.

– Vi var en dag i Göteborg och Varberg. Vi har gått ut och ätit middag och igår (läs; tisdag) var vi på stranden. Jag gillar städer som har en fin strand, vilket Falkenberg har. Det är inte stort, men folket är vänligt och jag gillar det, säger Tim som återvänder till Nederländerna under fredagen.

Läs mer: Han är den bästa Falkenbergs FF-spelaren - enligt Hallands Nyheter

ANNONS