Håkan Nilsson,  Falkenbergs FFs sportchef
Håkan Nilsson, Falkenbergs FFs sportchef Bild: Håkan Johansson

Det ser ut att bli semester i Falkenberg

Falkenbergs FF ser ut att ge spelarna semester och sedan starta om säsongen senare i vår. Och sportchefen Håkan Nilsson kritiserar nu Sveriges och Hallands Fotbollsförbund.

ANNONS
|

Inom kort väntas Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll komma med sina riktlinjer hur spelet i Allsvenskan och Superettan ska genomföras.

Mycket talar för att den skjuts fram till minst juni eller juli.

- Det snackas om juni. Att börja i juli och spela 30 omgångar tror jag blir väldigt svårt, säger sportchefen Håkan Nilsson.

Helt ensam på kansliet

Det är just nu stiltje på Falkenbergs kansli. Håkan Nilsson var helt ensam på tisdagseftermiddagen.

- Helt ärligt, vad ska man göra? Man vet ju ingenting om hur läget kommer att bli. Det är så många scenarier. Vi har diskuterat att dra ner på träningen och starta om med en försäsong 2.0, säger FFFs sportchef Håkan Nilsson.

ANNONS

- Det troliga blir att spelarna får 10-14 dagars ledigt efter beslutet.

Några träningsmatcher har han inte kunnat boka.

- Vi hade en klar mot Kalmar i helgen men den ställs in. Vi har talat med Häcken men sagt att vi hörs väl av.

Kritisk mot förbunden

Han är kritisk till Svenska Fotbollförbundet och i förlängningen Hallands Fotbollsförbund.

- SVFF har stuckit huvudet i sanden här. Det känns lite löjligt att ställa in cupmatchen mot Mjällby där man hade haft full kontroll på vilka som var på plats men att samtidigt tillåta en träningsmatch mot samma lag där man inte haft någon som helt koll på vem som varit på plats.

För det pågår just nu träningsmatcher. Både Vinberg och Stafsinge spelade i helgen och Ullared spela på tisdagskvällen mot Astrio. Falkenberg har valt att avstå träningsmatcher.

- Det bästa vore om förbunden hade avrått föreningarna från att spela matcher istället för att låta ideella ledare ta besluten med risk för mycket kritik om någon skulle bli smittad.

Telefonen ringer inte

Håkan Nilssons telefon har sluta ringa.

- Jag har varit med om något unikt, sedan i fredags har jag bara fått ett enda samtal om en ny spelare från en agent.

Håkan Nilsson har en sak klar:

ANNONS

- När säsongen väl börjar så kommer det att bli gigantiska problem.

Ekonomin är en annan sak.

- VI har ju redan bränt ett träningsläger som kostat 300 000 kronor. Jag vet inte om vi får tillbaka några pengar. Branschorganisationen har ju uppmanat arrangörerna att inte betala tillbaka.

Han fortsätter:

- För många klubbar blir det likviditeten som drabbas. Vi är ändå inte så publikberoende i vår klubb. Sedan tycker jag väldigt synd om Varbergs Bois som hade sett fram emot sin första match i Allsvenskan. När den kommer kan det bi lite av ett antiklimax beroende på omständigheterna.

ANNONS