Det gula kortet satte käppar i hjulet för FFF

Helsingborg lyckades jaga ikapp ett 2-0 underläge. En av målskyttarna i kvitteringsjakten skulle kanske inte fått vara kvar på planen.

ANNONS
|

Falkenberg fick trotts en 2-0 ledning bara med sig ett kryss mot Helsingborg i Allsvenskans nionde omgång. I den 81 minuten reducerade Anfallaren Van den Hurk till 2-1 och i matchens sista minuter nickade målvakten Lindergaard in 2-2.

Frågan är om anfallaren som stod för reduceringen skulle fått vara kvar på planen? Spelaren slängde sig in i en duell med Falkenbergs målvakt Viktor Noring som blev liggande i smärtor.

– Han träffar mig hårt i axeln. Jag tycker att han går alldeles för hårt in, han behöver inte gå in så som han gör, säger Falkenbergs målvakt Viktor Noring.

ANNONS

Falkenbergsbänken och de få som befann sig på läktaren under kvällens match ropade på det röda kortet, men det blev bara gult.

– Jag har bara tur att den tar på min axel. Träffar han mig i ansiktet hade jag inte kunnat spela vidare.

– Domarna måste skydda oss målvakter på ett bättre sätt. Nu blir det en signal till spelarna att det är okej att gå in på det sättet. Jag ska inte behöva bli sparkad i ansiktet för att det röda ska upp, säger Noring.

Det är samma kille som sen gör 2-1 på er, känns det extra surt att det är han?

– Det känns skit verkligen. Det är marginalerna vi inte har med oss nu. Han som gör första ska kanske inte vara på planen och sen gör deras målvakt mål, det händer ju inte. Det är väldigt signifikativt för den situationen vi befinner oss i nu, säger Noring.

Tycker du att det är ett rött kort?

– Jag har inte sett reprisen ännu men min första känsla är att han slänger sig in väldigt hårt med ett sträckt ben. Så ska man inte få göra, så han skulle nog kanske haft ett rött istället för ett gult, säger Noring.

ANNONS

LÄS MER: Målvakten förstörde Falkenbergs fest

LÄS MER: Anfallaren bäst när FFF tappade vinsten efter osannolik avslutning

ANNONS