Bajen-lånet Kalle Björklund debuterade för FFF.
Bajen-lånet Kalle Björklund debuterade för FFF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Debuten avklarad för Björklund: ”Hyfsat bra”

Efter att ha missat Falkenbergs FF:s möte med Varbergs Bois fick lånet från Hammarby, Kalle Björklund äntligen debutera i FFF-backlinjen. Hans första match i Gulvitt slutade 1-1. – Det känns skönt att ha debuten avklarad, säger Björklund efter matchen mot Gais.

ANNONS
|

I Falkenbergs backlinje mot Gais fick lånet från Hammarby chansen av Hasse Eklund för första gången. Mittbackslöftet, son till tidigare landslagsspelaren Joachim Björklund, har under sina tre första veckor i Halland dragits med en fotskada.

– Jag fick en liten stukning och det har varit svårt att börja träna nu när planerna är så himla hårda och kalla. Så det kan lätt bli en stukning, men det känns bra nu, säger Björklund som börjar bli varm i de gulvita kläderna.

– Det är jättebra gäng, både spelare och ledare. Jag har känt mig välkommen från dag ett.

Debuten slutade 1-1 efter att Gais hittat in bakom Björklund och mittbackskollegan Axel Norén.

ANNONS

– Gais gjorde det bra. De har ett par skickliga spelare där i mitten och lyckades hitta in i luckorna mellan och bakom oss. Tyvärr lyckades vi inte stå emot vid ett tillfälle och då blev det mål.

Vad säger du om din egen insats?

– Jo, den var hyfsat bra. Jag slarvade med bollen lite för ofta men jag gjorde mitt bästa och det är det som gäller.

21-åringen imponerade på sin nya tränare.

– Han gjorde det bra. Det är en rejäl spelare som är bra defensivt och kommer bli bättre offensivt när han får vara med oss lite mer på träningarna, säger Hasse Eklund.

Läs mer: Försvarsspelet i fokus när FFF kryssade mot Gais

ANNONS