Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Björkengren och Falkenbergs FF kommer att spela mot Mjällby två gånger på åtta dagar. Detta då datumet för kvartsfinalen i Svenska cupen nu är fastställt. Bild: CARL SANDIN
John Björkengren och Falkenbergs FF kommer att spela mot Mjällby två gånger på åtta dagar. Detta då datumet för kvartsfinalen i Svenska cupen nu är fastställt. Bild: CARL SANDIN

Då spelar Falkenbergs FF i Svenska cupen

Falkenbergs FF får chansen att försöka spela till sig en plats i Europa League. Kvartsfinalen mot Mjällby i Svenska cupen har fått ett speldatum.

Under onsdagen kom beskedet från UEFA att Svenska cupen var tvungen att vara färdigspelad senast 3 augusti för att cupvinnaren skulle komma med i kvalet till Europa League. Nu är det bestämt när Falkenberg FF:s kvartsfinalmatch i Svenska cupen mot Mjällby på bortaplan ska spelas. Det blir onsdagen 25 juni klockan 20.15.

– Det är precis i linje med det vi velat. Spelarna och ledarna har tagit sig vidare från gruppen och det känns stimulerande att de också får chansen att spela vidare. Det är jättepositivt, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenbergs FF.

Med andra ord kommer Falkenbergs FF spela fyra matcher på tio dagar. Och två gånger inom loppet av åtta dagar ska laget åka till Hällevik.

– Det spelar ingen roll alls. Det blir säkert kul, säger Patrik Lundgren.

Nu är det även klart hur omgång 4–6 av Allsvenskan kommer spelas. Under torsdagen genomfördes ett möte med Allsvenskans 16 klubbar. Därefter fastställde Svenska Fotbollförbundet omgång 4–6 av Allsvenskan. Matcherna kommer spelas mellan 27:e juni och 6:e juli.

För Varbergs Bois och Falkenbergs del innebär det ett derby på Varberg Energi Arena i omgång 4. Det spelas 19:00 måndagen 29 juni.

Så spelas omgång 5–6 av Allsvenskan

FFF:

IK Sirius (hemma), torsdag 2 juli, 19:00

AIK (borta), söndag 5 juli, 14:30

Bois:

Hammarby IF (borta), torsdag 2 juli, 19:00

Kalmar FF (hemma), måndag 6 juli, 19:00

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här