Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverker Nilsson anser att klubben gjort allt enligt regelboken.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Sverker Nilsson anser att klubben gjort allt enligt regelboken. Bild: KRISTER ANDERSSON

Därför tränade FFF:s nye spelare redan på onsdagen

Umar Bala Mohammed landade i Sverige i fredags. I onsdags tränade han med Falkenbergs FF för första gången. Karantänvecka undrar kanske någon?
– Jag kollade honom för några dagar sedan. Ur medicinsk synvinkel är han helt perfekt, säger Sverker Nilsson, FFF:s läkare.

Den 6 april blev det klart att Falkenbergs FF värvar nigerianen Umar Bala Mohammed. Nu är den nya anfallaren på plats och har hunnit med att träna med sin nya omgivning.

Måndagen den 19 april lade klubben upp en bild på sin hemsida med Bala Mohammed bakom ett skrivbord med ett kontrakt och skrev bland annat: ”Nu är Umar Bala Muhammed på plats. Nyförvärvet gör sin första träning med sina nya lagkamrater på onsdag”.

Vilket han också gjorde.

Kom till Sverige i fredags

Enligt uppgift till HN skulle Bala Mohammed anlända i lördags. Därför bad vi Sverker Nilsson om en kommentar eftersom det i dessa tider finns rekommendation om en karantänvecka från Folkhälsomyndigheten.

– Han testade negativt i onsdags, åkte hemifrån i torsdags och kom hit i fredags. Han måste ha en karantänvecka innan han kan träna, säger Sverker.

Det låter som mindre än en vecka?

– Alltså det var en vecka sedan han åkte hemifrån. Resdygnet kan man alltid diskutera hur man ska räkna, om det är att vara hemifrån eller vara i Sverige. Han har i alla fall varit i karantän och isolerad i sju dagar.

Hur går man till väga när det kommer in nya spelare?

– Det är karantän och test. Och om det blir symptom ett nytt test. Han har varit negativ på alla tester. Sen gör jag alltid en medicinsk kontroll också, och där har han varit helt perfekt.

Sverker Nilsson bestämmer i dessa frågor

Håkan Nilsson är som sportchef ytterst ansvarig för sportsliga verksamheten, men inte den här gången.

– Det är jag som bestämmer när en spelare får gå in och träna, säger Sverker.

Falkenbergs FF är noga i sin strategi att möta pandemin säger Sverker.

– Vill spelare åka och hälsa på anhöriga får de fråga mig först och i regel brukar svaret bli nej. Vi har haft folk som varit i Stockholm och då har de fått vara i karantän när de kommit tillbaka.

Läs mer: Hasse Eklund har testat positivt för corona

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här