Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Christoffer Carlsson tråcklade in tre blytunga poäng på stopptid mot Öis

Två tappade ledningar knäckte inte Falkenberg mot Örgryte.
På tilläggstid blev Christoffer Carlsson matchvinnare med en boll som knappt orkade över mållinjen.
– Kalle är snabb och slår in en bra boll och jag får till ett stenhårt skott, skrattar matchvinnaren.

Det var ett pressat Falkenbergs FF som tog emot ett lika pressat Örgryte på lördagen. Det märkes direkt, då bägge lagen ville ta tag i taktpinnen och föra matchen.

Det blev FFF som, inte alls ologiskt, slog till först. Adam Bergmark Wiberg vann bollen på offensiv planhalva, petade fram den till Samuel Adrian som bytte kant och efter att Christoffer Carlsson tråcklat lite med bollen hamnade den vid fötterna hos nyförvärvet Umar Bala Muhammed, som gjorde sin första start i FFF-tröjan.

Första poängen för Muhammed – första seriemålet för Bergmark

Vänsterspringaren slog ett inlägg mot straffpunkten, dit Bergmark Wiberg hade hunnit in. Med en snygg lobbnick i farten fick lånet från Djurgården in bollen i bortre hörnet för sitt första seriemål i den gulvita dressen.

FFF fortsatte spela bra och tryckte på framåt när Öis bjöd på en kalldusch ett par minuter före halvtid. På en Öis-kontring slogs ett inlägg mot bortre ytan där tre Öis-spelare hotade. Mahmut Özen fick en fot mellan, men inte till något vidare resultat. Snarare frispelade han i stället Ajdin Zeljkovic som kunde placera in kvitteringen bakom en maktlös Viktor Noring.

Men FFF svarade direkt. På en hörna ett par minuter senare slog Samuel Adrian en precis boll mot bortre ytan där Kalle Björklund dök upp och nickade in 2–1.

Öis replikerade tidigt i andra halvlek

Ledningen blev dock kortvarig, åtminstone i ren speltid. I inledningen av den andra halvleken lurade Herman Sjögrell bort Muhammed på kanten och vid kortlinjen serverade han en helt fri Zeljkovic som placerade in sitt andra mål för matchen.

Bägge lagen ville ha samtliga poäng, men hade svårt att hitta några avgörande målchanser i resten av andra halvlek. Det dröjde till tilläggstid innan chansen kom – och det var FFF som tog den.

En lång boll i djupled hanns precis upp av Kalle Söderström innan kortlinjen, och yttern tog tid på sig innan han spelade den vidare. För in i straffområdet hade Christoffer Carlsson tagit sig, och mittfältaren fick i väg ett skott som tog sig via en Öis-försvarare och knappt orkade över mållinjen.

– Om jag ska vara ärlig tror jag först att Kalle är offside på djupledsbollen, så jag tänkte faktiskt ta och skita i löpningen. Då hade nog Hasse (Eklund, FFF-tränare) blivit arg, skrattar matchvinnaren.

Årets första hemmaseger för FFF

För 3–2 höll sig de sista minuterna och Falkenberg tog årets första hemmaseger. ”Stoffe” kallar avgörandet först skämtsamt för ”stenhårt” innan han skrattar till för att avslöja att det inte riktigt stämde.

– Jag skiter fullständigt i hur målet ser ut, det gav tre poäng och det var det viktigaste.

Hur skönt var det att bli matchvinnare?

– För mig spelar det inte så stor roll om jag ska vara helt ärlig. Det är kul att vi får tre poäng och tar oss uppåt i serien.

Efter bara tre poäng på de fyra första matcherna var segern väldigt välkommen i FFF-lägret.

– Det är jävligt skönt att vi kan dra det längsta strået i en sån här match efter två förluster som har varit tunga för oss. Man har kanske sett lite i spelet att det är självförtroendet som saknas så då får vi hoppas att det stärks framåt igen, säger Carlsson.

”De som kom in var spelsugna”

Tränare Hasse Eklund valde att byta fyra spelare från förlusten mot Värnamo förra helgen, och var nöjd med att bärga årets första hemmaseger.

– Det handlade inte om att de andra var dåliga, utan att vi behövde få in mer energi och tro på seger. Jag tycker att de som kom in nu var väldigt spelsugna och visar det på ett bra sätt. Så jag är bara glad att vi vinner matchen och jag tycker att de elva som får chansen i dag tog chansen och visade upp sig bra, säger FFF-tränaren.

Särskilt nöjd är han att FFF inte gav upp trots två tappade ledningar.

– Det är jättestarkt och jag är imponerad av killarna i dag. De gav järnet och ville verkligen ha en trea på hemmaplan, och vi har spelat två matcher innan där vi inte hade gjort mål hemma så de ville verkligen ta chansen nu och få första trean på hemmaplan och göra lite mål. Det syntes den beslutsamheten som inte har funnits tidigare, säger Eklund.

Läs mer: Assist direkt i första starten för Muhammed: ”Otroligt för mig”

Läs mer: Simon Carlsson: En seger som i slutändan kan betyda allt för Falkenbergs FF

Läs mer: FFF bröt förlustsviten med dramatisk seger – här är FFF-betygen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här