Falkenberg FF:s Carl Johansson var frustrerad under och efter matchen på Malmö FF:s agerande och domartrions bedömningsnivå.
Falkenberg FF:s Carl Johansson var frustrerad under och efter matchen på Malmö FF:s agerande och domartrions bedömningsnivå. Bild: Krister Andersson

Carl Johanssons irritation mot Malmö FF

Ojämn bedömningsnivå från domarhåll. Och ett spelförstörande Malmö FF. Carl Johansson var frustrerad och kritisk efter 0-1-förlusten i Allsvenskan.

ANNONS
|

Det blev en ryckig och sönderblåst match mot Malmö FF på Falcon Alkoholfri Arena.

– Jag tycker att vi borde få mer med oss. De (Malmö) får väldigt många frisparkar med sig. De gör det rutinerat och spelar på det, sa Falkenbergs FF:s back Carl Johansson.

Ojämn bedömning från domarna

I hans ögon har hans Falkenbergs FF behandlats betydligt hårdare av rättsskiparna.

– Det är sån nivåskillnad. Mot Hammarby fick vi varning för maskning efter en kvart, då stod det 0-0. Från att de gör 1-0-målet maskar de egentligen genom sig hela matchen

Men trots en man mer hade hemmalaget svårt att skapa farliga målchanser.

ANNONS

– Det blir tungt att de får målet så snabbt efter utvisningen. Då kan de spela mer på resultatet. Hade det stått 0-0 hade de kanske känt sig liter mer stressade och det hade öppnat upp sig mer.

Hur tycker du att ni hanterar övertaget?

– Det blir en speciell matchbild. Det är inte så att vi tränar elva mot tio, men det är kanske något vi måste träna mer på och snacka igenom hur vi ska lösa upp det.

Carl Johansson blev forward

Mittbacken tog klivet upp på topp med 20 minuter kvar för att tillföra tyngd i luften.

– I vår forceringsfas känns det inte som vi skapar någon het chans. Det tycker jag att vi borde göra. Vår plan är att vi ska spela så långt upp vi kan innan vi börjar lägga in bollarna i straffområdet. Det är som vi spelar för långa bollar in och de kan hålla upp sin backlinje.

Martin Örtegrens krönika: ”Svag hantering av hjärnsläppet, Falkenbergs FF”

Läs mer: Noll poäng för Falkenbergs FF mot Malmö FF trots en man mer

Betyg: Så skötte sig Falkenbergs FF-spelarna mot Malmö FF

ANNONS
ANNONS