Falkenbergs Carl Johansson gör 2-1 målet.
Falkenbergs Carl Johansson gör 2-1 målet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Calles viljemål bäddade för Falkenbergs seger

Falkenbergs FF krigade sig till en vinst och det blev Calle Johansson som avgjorde med skallen.

ANNONS
|

På Christoffer Carlssons vänsterhörna steppade mittbacken Calle Johansson fram och nådde högst med skallen och knoppade in säsongens skönaste mål för Falkenbergs FF, med dryga kvarten kvar.

– Vi har tränat på lite varianter i veckan. De ska försöka pricka mig därinne. Det var en jättebra serve av ”Stoffe”. Sen försöker jag styra ner den och det lyckades jag bra med, sa Calle.

Viljemålet betydde 2-1 och att Falkenbergs FF till slut blev första lag den här säsongen att besegra Örebro SK två gånger. Det var framför allt stor skillnad försvarsspel och inställning om man kikar på vad som hände innan landslagsuppehållet mot BK Häcken (0-3).

ANNONS

– Det vi gjort är att slipa på grunderna och försökt hitta tillbaka till en tydlig organisation. Vi ligger rätt i försvaret och hittar speluppvägar. Jag tycker vi kommit samman och samlat kraft, sa Calle Johansson och fortsatte:

– Det var mer spretigt mot Häcken, men har vi samma organisation sista sex matcherna då har vi goda möjligheter att ta poäng.

Ypperligt läge för Chibuike

FFF borde ha lett med minst ett mål i paus. Det läge som John Chibuike fick efter en dryg halvtimme var ypperligt. Forwarden hade hur gott om tid på sig som helst, men sköt skyhögt över. I anfallet efter tippade Viktor Noring ett skott från Romain Gall i ribban och i andra halvlek frestade ÖSK med ännu en ramträff, denna gång genom Nahir Besara.

Det blev istället Tobias Englund som gav FFF ledningen i andra halvlek efter en flygande kontring, men Örebros replik kom snabbt då Deniz Hümmet tryckte upp kvitteringen i nättaket.

– Vi har ju haft svårt att knyta ihop säcken och tappat många matcher sent. Vi släpper in 1-1 snabbt efter första målet, men det var grymt att vi kan resa oss, menade Calle Johansson.

Han var inte ensam hjälte denna eftermiddag. På centrala mittfältet briljerade både Marcus Mathisen och Christoffer Carlsson. Men tränare Hasse Eklund var nöjd med hela sitt kollektiv. Och gladdes extra med Tobias Englund.

ANNONS

– Englund tar ju en jättelöpning innan målet och det visar att vi ville fram och trycka dit den. Grabbarna hade bestämt sig idag.

Segern var välkommen då FFF är i ett läge där man inte behöver kryss - utan segrar.

– Nu får vi kontakt med de andra lagen tack vare den här segern. Det är en del poäng att spela om och man behöver ta en trea då och då för att förflytta sig i tabellen. Men det är många bitar, inte bara de tre poängen, utan sättet vi genomför matchen på.

Läs mer: Galen segerdans från Tobias Englund

Läs mer: Mattias Nilssons betyg på FFF-spelarna

Läs mer: En seger som var värd 24 karat

ANNONS