Calle Wede, numera i Örgryte IS, besökte Falkenbergs FF:s sista träning på Falcon Alkoholfri Arena inför matchen mot AIK.
Calle Wede, numera i Örgryte IS, besökte Falkenbergs FF:s sista träning på Falcon Alkoholfri Arena inför matchen mot AIK. Bild: Martin Örtegren

Calle Wede tror på sin tidigare klubb Falkenbergs FF i mötet med AIK

Korsbandsskadad med kryckor. Den tidigare Falkenbergs FF-spelaren Calle Wede studerade sina gamla lagkamrater inför den livsviktiga matchen i Allsvenskan mot AIK.

ANNONS
|

I solskenet på Falcon Alkoholfri Arena dök ett känt ansikte för Falkenbergs FF-publiken upp på lagets matchförberedande träning inför matchen mot AIK. Calle Wede kom försiktigt gåendes på läktaren på kryckor. När hans Örgryte IS spelade mot Västerås IK för knappt två veckor sedan var olyckan framme.

Calle Wede skadade korsbandet

– Jag har haft samma skada med det andra knät. Nu var det var samma symtom, jag kände att det klickade till. Jag hade inte för stora förhoppningar på bilderna som skulle tas, säger Calle Wede om korsbandsskadan i det högra knät och beskriver händelseförloppet:

– Jag skulle täcka bollen nere i hörnet och fick en tackling precis innan jag skulle sätta ner foten. Sen fastnade jag med den när jag skulle vända nästa gång och så vred jag till.

ANNONS

Enligt ortopeden som Wede har besökt ser det bra ut och Örgrytespelaren är redo för operation och efterföljande rehabilitering.

– Det är bra att man haft det innan med tanke på att man kan alla momenten som sker. På så sätt känns det ändå stabilt.

Tror att Falkenbergs FF vinner mot AIK

Han är nere på besök i Falkenberg för att umgås med brodern Anton.

– Tyvärr får man ju inte kolla matchen imorgon, men då får man passa på att kika på träningen och se gamla lagkamrater. Nu är ju Gustaf tillbaka, det är ju kul.

Calle Wede tycker att Falkenbergs FF borde fått bättre utdelning gällande poängskörden i årets allsvenska.

– Det är många täta matcher, uddamålsförluster och många kryss. De har aldrig varit borta någon match förutom förra (2-4-förlusten mot IF Elfsborg). Varje match har man chans att vinna oavsett motstånd.

Och Calle Wede är hoppfull inför morgondagens viktiga match mot AIK.

Jag tror de vinner. De känns mycket stabilare som lag än AIK, avslutar Calle Wede.

Läs mer: Dottern tvingades åka till akuten - då satt Tibor Brink Joza i spelarbussen

Läs mer: Falkenbergs FF lånar in Gustaf Nilsson från BK Häcken

Live: Följ matchen mellan Falkenbergs FF och AIK

ANNONS
ANNONS