Johansson om räddningen på mållinjen: ”Jag vet inte, helt ärligt. Det kändes som det var på gränsen men jag har inte sett någonting i efterhand”
Johansson om räddningen på mållinjen: ”Jag vet inte, helt ärligt. Det kändes som det var på gränsen men jag har inte sett någonting i efterhand” Bild: MICHAEL ERICHSEN

Calle Johansson räddade Falkenbergs FF två gånger om

I den första halvleken glidtacklade han bort bollen från mållinjen när Mattias Bjärsmyr trodde han nickat in 2-0. I den 96:e minuten satte han Falkenbergs FF kvittering. Calle Johansson agerade sannerligen räddande ängel på Gamla Ullevi.

ANNONS
|

Med ställningen 2-1 radade Falkenbergs FF upp målchanser på slutet. Marcus Mathisen var fri men avslutet räddades av IFK Göteborgs målvakt Giannis Anestis, och Lorik Ademis avslut blev räddat av utespelare på mållinjen.

Det verkade inte vara FFF:s kväll helt enkelt. Men så, i den sjätte tilläggsminuten klev mittbacksbjässen Calle Johansson fram.

Calle Johansson stor hjälte

LÄS MER: Hasse Eklund och drömmålskytten Edi Syilfuaj om poängen

– Jag bågade ut på bakre ytan, John (Björkengren) såg mig och chippade in den. Det var bara att gå upp och nicka in den. Det var otroligt skönt. Det är alltid kul att göra mål sent och viktigt för oss att få med oss poäng, säger Calle Johansson som var rejält omplåstrad efter slutsignal.

ANNONS

I en höjdduell tidigare i matchen fick han Hosam Aieshs armbåde i ögat.

– Det är sådant som händer. Jag fick ta ett stygn i ögonlocket.

Hur var det att sy?

– Jo, det var okej. Det var mer att man inte ville att nålen skulle sticka i ögat, säger Johansson med ett leende.

I den första halvleken trodde Blåvitt att de hade utökat den ledning som Giorgi Kharaishvili gav dem i nionde minuten. Viktor Noring kom på mellanhand och Mattias Bjärsmyr nickade mot öppet mål.

På mållinjen dök Calle Johansson upp och räddade FFF. Blåvitt tyckte bollen var inne men det var omöjligt att se på reprisbilderna om det stämde.

– Jag vet inte, helt ärligt. Det kändes som det var på gränsen men jag har inte sett någonting i efterhand.

Han var FFF:s bäste spelare denna kväll på Gamla Ullevi, och mittbackens prestationer har stuckit ut många matcher så här långt i Allsvenskan.

– Jag tycker det kändes bra och överlag känns det som formen är där.

Kvitteringshjälten fick beröm av sin tränare efter matchen.

– Han har haft en bra form länge och ser väldigt stark ut. Det är kul att han får göra mål nu efter ett par missade nickar. Hans räddning på mållinjen visar vilket stort ansvar han tar i laget, säger Hasse Eklund.

ANNONS

LÄS MER: HN-sportens betyg från mötet med Blåvitt

ANNONS