Falkenbergs Carl Johansson deppar efter fotbollsmatchen mot Mjällby,
Falkenbergs Carl Johansson deppar efter fotbollsmatchen mot Mjällby, Bild: KRISTER ANDERSSON

Calle Johansson: ”En jävla tomhet just nu”

I all besvikelse fick lagkaptenen Calle Johansson en extra viktig roll. - Det är en jävla tomhet just nu. Alla är besvikna, säger han.

ANNONS
|

2-3 lyste ilsket på matchtavlan och Falkenbergs FF:s allsvenska säsong slutade med hissen ner i superettan efter uddamålsförlusten mot Mjällby AIF.

– Vi får ett tidigt mål. Nästan för tidigt. För efter det blir vi lite försiktiga, säger Calle Johansson.

Mittbacken höll nästan Hysén-klass första halvtimmen. Han förlorade inte en enda nickduell och svarade för en mängd betydande brytningar.

1-1-målet såg dock ut som en kommunikationsmiss och sen fortsatte eländet för laget.

– De får in 1-1 och 2-1. Sen får vi in 2-2 lite slumpartat och hoppet lever ändå. Vi trycker på men får inte till någon riktig forcering. I stället får de 3-2 när det blir lite Hawaii. Det var absolut ingen höjdarmatch, men hade vi fått lite stolpe in hade vi kunnat lösa en trea, säger Calle Johansson.

ANNONS

Kalmar fick 0-0 mot Häcken

Helsingborg slog IFK Norrköping med 4-3 och Kalmar spelade 0-0 mot BK Häcken (därmed klart för spel i Europa), i en match där lagen mest rullade runt och tittade på varandra i slutet.

– Häcken var nöjda alltså? Om det stämmer är det tragiskt. Även om vi hade vunnit här ändå hade vi inte klarat det, men det hade varit skönare att vinna vår match, säger Calle Johansson.

FFF har en tung säsong bakom sig, men man gjorde ändå en vass avslutning.

– Vi får analysera säsongen och se vad som gör att vi är där, och sen försöka bygga något nytt.

Som lagkapten tog Calle sitt ansvar när många spelares fötter hade sjunkit genom jorden.

– Man får klappa om. Några är ledsna, men där är Falkenberg fantastiskt. Det finns en lagsammanhållning - alla krigar för varandra. Det är en fin förening, säger Calle Johansson och utvecklar:

– Senaste veckorna har det varit positivt trots att läget varit jobbigt. De som inte spelar har pushat de spelare som spelar och där är Falkenbergs FF i en egen klass tycker jag.

Solen går upp även i morgon enligt Johansson.

– Vi får slicka såren och se till så vi kommer upp i Allsvenskan igen.

ANNONS
ANNONS