Bristol Citys Niclas Eliasson drömmer om de stora ligorna i Europa

Efter en succéfylld säsong i Championship har Niclas Eliasson storklubbar efter sig. Den Falkenbergs FF-fostrade yttermittfältaren, som har ett år kvar på sitt kontrakt i Bristol City, drömmer om någon av de stora ligorna i Europa.

ANNONS
|

– Jag hade tänkt att ligga lite på Skrea strand men det blir nog svårt, säger Niclas Eliasson och blickar ut genom fönstret.

Regnet öser ner utanför Falcon Alkoholfri Arena. Niclas Eliasson är hemma i Falkenberg och har precis avverkat ett träningspass med FFF.

Niclas Eliasson om succésäsongen

Han stannar i Sverige fram till nästa helg. Då drar försäsongen i Championship-klubben Bristol City igång – drygt tre veckor efter att säsongen avslutades.

– Vanligtvis får man ju ganska lång semester och hinner resa lite ute i Europa och världen. Men nu som situationen ser ut kan inte göra så mycket. Det är bara skönt att komma hem och träffa nära och kära.

ANNONS

Bakom sig har han en händelserik säsong med coronaavbrott, ”Årets spelare”-pris och massor av assistpoäng.

24-åringen har, med sina tolv assist och tre mål, gjort succé i Bristol City som slutade tolva i Championship.

– Det har varit en säsong längre än någon annan. Och det har varit upp och ner för klubben. Men överlag är jag såklart väldigt nöjd.

Vad beror succén på?

– Jag har jobbat hårt och alltid gett mig själv chansen att gå ifrån träningarna och känna att jag gjort 100 procent. Jag har också blivit mer erfaren. Det var min tredje säsong i Bristol och jag tycker jag tagit kliv framåt varje år.

Niclas Eliasson om intresset från europeiska storklubbar: ”Det är smickrande såklart”
Niclas Eliasson om intresset från europeiska storklubbar: ”Det är smickrande såklart” Bild: Håkan Johansson

Yttermittfältarens prestationer har inte gått europeiska storklubbar obemärkt förbi. Tidigare under säsongen ryktades italienska Lazio vara intresserat, och i veckan rapporterade lokaltidningen i Bristol att turkiska Fenerbache vill ha Eliasson.

– Det är smickrande såklart. Om stora klubbar är intresserade är det ett tecken på att man har gjort det bra. Samtidigt har jag lärt mig med åren att man inte ska läsa för mycket. Det här är en tid på året när det är mycket rykten och ofta blir de inte verklighet.

ANNONS

Vill bara ha konkreta förslag

Eliasson har kontakt med sin agent – men vill bara veta om det finns konkreta intressen.

– Jag har sagt till honom att jag inte vill höra så fort det är något litet intresse, utan jag vill höra om det är något som faktiskt ligger på bordet. Då tar man ställning till det, så att man inte tappar fokus på uppgiften.

Det som ligger på Eliassons bord just nu är semester. Därefter Bristol. Men det är oviss framtid den engelska klubben går till mötes.

När jag sprang runt på Falkenbergs IP vid sex-sju års ålder så drömde jag om att spela i någon av de stora ligorna i Europa

Managern Lee Johnson sparkades vilket innebär att klubben nu står utan tränare.

– Man får avvakta och se hur det ser ut när säsongen drar igång. Men det är klubb som strävar efter Premier League-fotboll och jag trivs jättebra i både klubben och staden.

Eliasson har ett år kvar på sitt kontrakt eftersom klubben utnyttjade en option som fanns i det från början treåriga kontraktet.

– Det var inga konstigheter. Det var ganska väntat att den optionen skulle utnyttjas.

Men om det inte blir Bristol kommande säsong, var kan du tänka dig att spela?

– När jag sprang runt på Falkenbergs IP vid sex-sju års ålder så drömde jag om att spela i någon av de stora ligorna i Europa. Om det blir nu eller om några år, det vet jag inte, men det är dröm.

ANNONS

En annan pojkdröm i huvudet på den jordnära 24-åringen är att få dra på sig den blågula dressen. Han hade Janne Andersson och andra landslagsledare under sin tid IFK Norrköping. Så kontakten med landslaget finns.

– Jag har väl hörts lite med några av ledarna som jag känner efter min tid i Norrköping men inte mycket mer än så.

Hur mycket väger du in landslaget i ditt klubblagsval?

– Det är klart att man måste göra en övervägning. Jag tror att vill man komma med i landslagstrupp så gäller det att få speltid i en rätt miljö. Jag tror att så länge man gör det bra i en bra liga spelar det nog ingen större roll om det är Championship eller Serie A.

Var han än hamnar är Eliasson fast besluten om att fortsätta den fina formen. Men han sätter inte upp poängmässiga mål.

– Det svårt att sätta upp sådana mål. Så länge jag vet att jag gör saker rätt och bidrar till lagets resultat så kommer det bli bra.

ANNONS