Bara femton spelare deltog på Falkenbergs FF:s första träning

Det var skralt med spelare på plan när FFF drog igång säsongen. Hasse Eklund fick nöja sig med att drilla femton man.
– Det är mycket jobb kvar att göra, säger Hasse Eklund.

ANNONS
|

Det ska dock förtydligas att några spelare saknades. Christoffer Carlsson är sjuk och Matthew Garbett och Kwame Kizito har ännu inte kommit tillbaka till Sverige, den senare har dock fortfarande en bit kvar av sin rehabilitering.

Men oavsett det så är det fortfarande en tunn trupp som Falkenbergs FF sitter inne på för tillfället.

– Det är klart att vi vill bygga ihop ett lag så fort som möjligt och varje träning vi får tillsammans är värdefull. Klubben har varit tuff och gått ut med att vi ska upp direkt och då ökar pressen på oss som ska leverera det, säger Hasse Eklund och fortsätter:

ANNONS

– Vi måste ha bra spelare och många spelare på träning så att vi får upp konkurrensen, där har vi en bit kvar att jobba med. Vi har nästan tappat ett helt lag.

Vad tycker du om pressen klubben satt på laget?

– Jag tycker att det är realistiskt. Vi vill tillbaka, men det är tufft att studsa tillbaka direkt. Vi måste få till en bra trupp som kan leverera det på planen. Sen vet vi som har varit med ett tag att man springer inte igenom Superettan på beställning.

Hasse Eklunds åttonde år i FFF

Hasse Eklund går nu in på sitt åttonde år som tränare i Falkenbergs FF varav det sjunde i rad. Men han tycker fortfarande att det är lika kul att starta upp säsongen.

– Ja men så är det. Nu är det väl extra kul när corona har gjort att man mest har suttit hemma under den här månaden. Jag trivs med att komma ut på träningsplanen, säger han och fortsätter:

– Normalt sett hade man åkt utomlands, nu har det mer handlat om att sitta framför tv:n och planera. Så det är härligt att få komma tillbaka hit, träffa folk och må bra igen.

Falkenbergs FF spelar sin första träningsmatch sista lördagen i januari, mot HBK. Svenska cupen drar sedan igång med match mot Utsikten den 22 februari.

ANNONS

– När cupmatcherna kommer så måste det finnas fler spelare och mer konkurrens. Det gäller att pricka rätt, det är viktigare än att det går fort. Men ju tidigare vi kan arbeta med laget gör det ju lättare för oss tränare att sätta en grund, säger Eklund.

Är du nöjd med årets första träning?

– Ja, det såg bra ut, spelarna verkar ha tränat på bra under uppehållet och ser ut att vara på hugget. Det är inte alltid lätt när man åkt ur en serie, men jag är nöjd med det jag fick se.

Läs mer: Sander van Looy på väg bort från klubben

ANNONS