På väg tillbaka. Tobias Karlssons häl blir allt bättre, men spel i Superettan lär det inte bli förrän efter sommaruppehållet. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån/arkiv
På väg tillbaka. Tobias Karlssons häl blir allt bättre, men spel i Superettan lär det inte bli förrän efter sommaruppehållet. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån/arkiv

"Börjar bli väldigt mycket bättre"

Tobias Karlsson spelade en kvart i FFF:s U21-match mot Gais - och hälen höll. Men spel i Superettan lär det bli först efter sommaruppehållet.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Den vänstra hälen har spökat till det för Tobias Karlsson. Men det går åt rätt håll för mittbacken.

– Det börjar bli väldigt mycket bättre, säger Tobias Karlsson som hoppade in i 75:e minuten mot Gais i veckans U21-match.

Nu har han en bra känsla.

– Smärtan ökade inte. Det var som det skulle. Det får göra ont i aktivitet, men inte dagen efter. Men nu har det återhämtat sig till noll, vilket är väldigt positivt.

Fortsätter det gå åt samma håll väntas han bli matchklar efter sommaruppehållet.

– Tobias har varit skadad så länge. Det finns ingen anledning att stressa. Efter sommaren känns rimligt, säger tränaren Hasse Eklund.

ANNONS

Karlsson har förstås funnits sett många matcher från läktarplats. Både när det gick tyngre och nu på slutet när det lossnat.

– Jag har haft samma känsla hela tiden. Det har sett bra ut, men vi har inte fått till det sista riktigt som vi har fått nu. Men vi är en bra grupp och har kvalitet i laget så jag är inte alls förvånad att vi börjat vinna matcher.

Själv försöker han bidra på sitt sätt: med pepp och stöttande ord.

– Är du inte med i laget ska då ändå ge energi och det gör Tobias på ett bra sätt, säger Hasse Eklund.

Fast när FFF möter Frej Täby borta väljer han crosstraining och spinning i stället.

– Jag tränar samtidigt som de spelar, säger Tobias.

FFF åker upp redan på fredag och övernattar i Nyköping.

– Frej är väl en ny bekantskap. Det är ett lag som vill spela fotboll och de har väl varit lite ineffektiva i sitt spel, säger Hasse Eklund.

Stefan Rodevåg är fortfarande skadad. Inga avstängningar stör dock den här gången.

ANNONS