Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs Umar Bala Muhammed jublar med Adam Bergmark Wiberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Örgryte den 8 maj 2021 i Falkenberg.
Umar Bala Muhammed fick göra sin första start för Falkenbergs FF – och slog till med ett fint inlägg till Adam Bergmark Wibergs 1–0-mål. Bild: Krister Andersson

Assist direkt i första starten för Muhammed: ”Otroligt för mig”

Första starten för Umar Bala Muhammed.
Då slog nigerianen till med en assist till Adam Bergmark Wibergs 1-0.
– Det är otroligt för mig att göra en assist i min andra match, säger vänsterbacken.

Tränare Hasse Eklund gjorde inför matchen mot Örgryte fyra förändringar i startelvan. En av de som fick chansen i elvan var Umar Bala Muhammed, som därmed gjorde sin första start i den gulvita dressen.

– Fotboll är samma sport överallt men alla lag har olika taktik. Alla lag har sina spelmönster men jag tror att jag kommer att komma in i det snart ju mer träning och ju mer jag spelar. Och jag tror att när jag kommer lära mig taktiken i laget, säger han.

Hittade Bergmark Wiberg med inlägg

23-åringen från Nigeria fick även kröna debuten med en assist. Med ett precist inlägg hittade han Adam Bergmark Wibergs panna vid straffpunkten, och anfallaren knoppade in matchens första mål.

– Det är otroligt för mig att göra en assist i min andra match. Det ger mig mer energi och mer självförtroende och det kommer mer framåt, säger Muhammed.

Är det så det känns, att du kommer att bidra ännu mer snart?

– Ja, jag har en känsla att jag kommer att fortsätta bidra väldigt mycket till laget. Tränarna har ett bra system så jag kommer att utvecklas och bidra till laget.

”Vi förtjänar inte att vara i den här situationen”

Vänstebacken gladde sig också stort över att FFF lyckades avgå med segern mot Öis med 3–2.

– Laget är i en svår situation. Vi förtjänar inte att vara i den här situationen tycker jag, vi borde ligga högre upp. Men vi ska fortsätta jobba på hårt och fortsätta jobba med tränarnas styrkor så tror jag att vi kan ta oss uppåt i tabellen, säger han.

Läs mer: Christoffer Carlsson om avgörandet: ”Ett stenhårt skott”

Läs mer: Simon Carlsson: En seger som i slutändan kan betyda allt för Falkenbergs FF

Läs mer: FFF bröt förlustsviten med dramatisk seger – här är betygen på FFF-spelarna

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här