Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Asbaghi om Eklund: ”Säker på att han kommer gå stärkt ur det”

Hasse Eklund fick lämna FFF efter en rad sämre resultat.
Tränarkollegan Poya Asbaghi är säker på att Eklund kommer resa sig.
– Han kommer inte ha några svårigheter att få ta sig an andra utmaningar, säger förbundskaptenen för det svenska U21-landslaget.

På måndagen valde FFF att entlediga Hasse Eklund från uppdraget som huvudtränare. En som mött Eklund flera gånger på sidlinjen är IFK Göteborgs förre tränare Poya Asbaghi, som under tisdagen tog ut sin första trupp som ny förbundskapten med U21-landslaget.

Efter presskonferensen pratade HN med Asbaghi om det kommande lägret i Falkenberg och frågade hur han reagerade på nyheten att tränarkollegan fick lämna jobbet efter sju och ett halvt år i FFF.

– Jag kan väl bara prata utifrån den erfarenhet som jag har utifrån av Hasse Eklund och det är att det är en tränare som har gjort ett stort jobb i Falkenberg och en väldigt, väldigt sympatiskt och ödmjuk person de gångerna jag har träffat honom både på plan och utanför plan. Då har jag fått intrycket att det är en väldigt professionell och ödmjuk människa, säger Asbaghi och fortsätter:

– Jag vill inte säga för mycket om vad som hände där, men jag är ganska säker på att en sådan person kommer att komma stärkt ur det hela och han kommer inte ha några svårigheter att få ta sig an andra utmaningar.

Asbaghi förstår Eklunds känslor

Asbaghi har själv fått lämna klubbar i förtid, senast i Blåvitt förra året innan han sedan blev tränare för U21-landslaget, och säger att han förstår känslorna som Eklund går igenom i dagarna.

– Det är en del i att vara fotbollstränare, så jag är helt övertygad om att han vet hur han ska hantera den situationen och gå stärkt ur det hela och framför allt gå vidare. Det är jag helt övertygad om att han kommer att göra.

Läs mer: Eklund får sparken från FFF: ”Har känt att det fanns tid kvar att rätta till det”

Läs mer: FFF-sportchefen om beslutet att sparka Eklund: ”Det är tråkigt och ledsamt”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här