Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hasse Eklund och hans mannar har ett svårt utgångsläge att gå vidare ur sin grupp. Bild: NICKLAS ELMRIN
Hasse Eklund och hans mannar har ett svårt utgångsläge att gå vidare ur sin grupp. Bild: NICKLAS ELMRIN

Anton Wede och Kalle Söderström missar mötet med Elfsborg

Elfsborg står för motståndet i sista gruppspelsmatchen.
Då får FFF klara sig utan både Kalle Söderström och Anton Wede.

Utgångsläget hade kunnat vara betydligt bättre inför Falkenbergs FF:s avslutande gruppspelsmatch mot Elfsborg i svenska cupen. Efter förlusten senast mot Degerfors står FFF kvar på tre poäng, lika många som Boråslaget, och värmlänningarna toppar gruppen på sex poäng.

– Jag hoppades på att det skulle vara en avgörande gruppfinal, men nu är det inte så. Då gäller det att försöka med det man kan göra och vi kan vinna matchen och hoppas att Degerfors går bort sig, säger tränare Hasse Eklund.

Degerfors ska möta det på pappret svagaste laget i gruppen, Utsiktens BK. För att FFF ska gå vidare krävs det att Göteborgslaget slår den allsvenska nykomlingen.

– Man kan vara realist och säga att det är svårt att gå vidare i cupen nu. Vi får rikta in oss på att göra en bra prestation mot allsvenskt motstånd. Det är dit vi vill komma framöver. Vi får försöka lägga fokus på att vinna matchen och sedan får vi se hur långt det räcker.

Vad skulle det innebära med ett uttåg ur cupen?

– Det man inte får är en bra match inför superettan, du får ingen tävlingsmatch med den nerven som är. Det kan man sakna. Nu ser det ut att bli fler träningsmatcher för att förbereda sig inför superettan. Man märker på killarna att det betyder mer när tävlingsnerverna är med.

Samtidigt medger Eklund att svenska cupen inte är huvudfokus säsongen 2021. Det är superettan som inleds om ungefär en månad.

– Det har varit vårt långsiktiga mål hela tiden. Vi har haft en plan för hur vi ska steg för steg komma dit. Men det gäller att ta vara på matcherna man har till dess, att man ser att spelet blir bättre och att man kan vinna lite matcher för att få självförtroende.

Skadeläget då? Av de som varit tillgängliga under inledningen av säsongen saknas Kalle Söderström, som har bekymmer med sin mage, och Anton Wede.

– Kalle Söderström har fortsatt problem. Och Anton Wede är magsjuk, så han kan inte heller vara med.

FFF har haft flera långtidsskador, men på den fronten börjar det ljusna. Bland annat var anfallaren Kwame Kizito ute på träningsplanen i veckan.

– Han körde eget program på planen. Det går framåt för honom. Det dröjer kanske tre veckor till innan han kan vara med i passningsövningar och liknande. Det är positivt att han är med på planen och kan göra vissa saker där. Då vet man att det börjar dra ihop sig.

Dessutom har talangen Lorik Ademi, som haft bekymmer med sina knän, tränat fullt i drygt en vecka.

– Det är positivt att många börjar komma tillbaka. Då ökar konkurrensen, avslutar Eklund.

Läs mer: Ekonomiskt rekordår för FFF

Läs mer: Klubbikon invald i styrelsen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här