Allsvenskans avsparkstider fastställda - Falkenberg och Varberg krockar

Samma tid och samma dag. Det kommer att krävas flera skärmar och bra simultankapacitet för att följa Falkenbergs FF och Varbergs Bois start på Allsvenskan.

ANNONS
|

Efter många om och men meddelade regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten förra veckan att elitidrotten i Sverige kunde återupptas den 14 juni.

Detta innebar att premiären för fotbollsallsvenskan för herrar, som är två månader försenad på grund av den pågående coronakrisen, kan avverkas samma datum – och nu har intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) gått ut med datum och avsparkstider för de tre första spelomgångarna.

Den första matchen kommer att spelas klockan 12 söndagen den 14 juni då Sirius tar emot svenska mästarklubben Djurgården. Matchen följs av två möten klockan 14.30 (IFK Norrköping–Kalmar FF och IFK Göteborg–Elfsborg) och ytterligare två 17.30 (Örebro–AIK och Hammarby-Östersund).

ANNONS

Tre matcher (Falkenberg–Häcken, Helsingborg–Varberg och Malmö–Mjällby) spelas måndagen den 15 juni. Sebastian Möller kan glömma att se Falkenbergs FF spela live de tre första omgångarna. De krockar nämligen alla tre med Bois matcher mot HIF, Blåvitt och Malmö FF.

- Det är kul att följa Falkenberg i och med att man är från stan, men man får väl kolla repriserna, säger Sebastian Möller, vars Varberg får sin historiska premiär måndagen 15 juni.

- Jag hörde 14 juni först, men det gör ingen skillnad. När man väntat så länge så är det inget som kommer vara riktigt normalt igen. För egen del tycker jag veckomatcher är gött. Det hade väl varit en kvällsmatch på söndag ändå tror jag.

Publiken kommer han dock sakna.

- Det känns som det kan bli drag runt Varberg, med många från Borås som är fotbollstokiga turister, det är synd att det inte blir så.

Den forne Boisaren Kalle Söderström säger så här om de allsvenska matchkrockarna för de halländska rivalerna.

- Det är säkert så att en hel del personer hade velat kolla på båda matcherna. Jag vet inte hur det funkar med Dplay. Och jag hade absolut velat sett Bois, säger Söderström.

Två enheter kan användas på den streamingtjänst där Allsvenskan visas. Så den fotbollsintresserade med bra splitvision kan följa de halländska lagen i soffan.

ANNONS

Fakta: Så spelas de första tre omgångarna

Omgång 1:

Söndag 14 juni:

12:00 IK Sirius – Djurgårdens IF

14:30 IFK Norrköping – Kalmar FF

14:30 IFK Göteborg – IF Elfsborg

17:30 Örebro SK - AIK

17:30 Hammarby IF – Östersunds FK

Måndag 15 juni:

19:00 Falkenbergs FF – BK Häcken

19:00 Helsingborgs IF – Varbergs BoIS

19:00 Malmö FF – Mjällby AIF

Omgång 2:

Onsdag 17 juni:

19:00 IF Elfsborg – Hammarby IF

19:00 Djurgårdens IF – Örebro SK

19:00 AIK – IFK Norrköping

Torsdag 18 juni:

19:00 BK Häcken – Malmö FF

19:00 Östersunds FK – IK Sirius

19:00 Mjällby AIF – Falkenbergs FF

19:00 Varbergs BoIS – IFK Göteborg

19:00 Kalmar FF – Helsingborgs IF

Omgång 3:

Söndag 21 juni:

14:30 IFK Norrköping – Djurgårdens IF

14:30 Falkenbergs FF – Kalmar FF

14:30 Malmö FF – Varbergs BoIS

17:30 Hammarby IF – AIK

17:30 Örebro SK – Östersunds FK

Måndag 22 juni:

19:00 IK Sirius – BK Häcken

19:00 Helsingborgs IF – IF Elfsborg

19:00 IFK Göteborg – Mjällby AIF

Källa: Svensk elitfotboll (Sef)

ANNONS