Tvärstopp. Carl-Oscar Andersson och FFF hade inte mycket att säga till om i mötet med AIK. Solnalaget ryckte upp sig ordentligt jämfört med en vecka sedan och vann rättvist med 3–0.
Tvärstopp. Carl-Oscar Andersson och FFF hade inte mycket att säga till om i mötet med AIK. Solnalaget ryckte upp sig ordentligt jämfört med en vecka sedan och vann rättvist med 3–0.

AIK numret för stort i returen

Falkenbergs FF lyckades inte upprepa hemmabedriften häromveckan – utan förlorade den uppskjutna huvudstadsmatchen. – Klart man hade önskat ett bättre resultat, sa Henrik Larsson som kan konstatera att den fina Stockholmssviten är slut.

ANNONS
|

I den allsvenska hemmapremiären besegrades Brommapojkarna med 1-0. Samma siffror blev det efter ett sent segermål mot Djurgården – och i förra omgången blev det som bekant en fin 4-1-viktoria mot AIK.

I kväll var det dags för ett nytt Stockholmsmöte då FFF spelade returmötet mot AIK. Och ja, ni kan historien vid det här laget: 17 000 biljetter var sålda och Yellow and White Pride hade lassat på en buss från Falkenberg.

Sedan inträdde ett regnväder vilket var det närmsta ett monsunregn vi kommer i Sverige samtidigt som nationalarenans tak stod öppet. Söndagsmatchen fick skjutas upp ett dygn och supporterbussen fick vända hemåt.

ANNONS

Falkenberg, som fick ett extra dygn i Stockholm, förmiddagstränade ett lättare pass på Kristinebergs IP innan laget äntrade ett Friends Arena –som vattnades (!) friskt innan matchstart.

– Vi fick ladda om batterierna och jag tyckte vi förberedde oss så bra som möjligt, sa Henrik Larsson på presskonferensen efter matchen.

– Vi mötte ett lag med mycket kvalitéer och hade det väldigt svårt, framförallt i första halvlek där vi knappt skapade något överhuvudtaget, fortsatte "Henke".

Ja, denna gång var AIK för bra. Falkenberg var aldrig nära: hemmaövertaget var stort, bollinnehavet massivt och avslutsstatistiken överlägsen.

Solnalaget tog ledningen i den 26:e minuten efter ett långt vänsterinlägg signerat Nils-Eric Johansson. Vid den bortre stolpen spurtade AIK:s andra ytterback, Martin Lorentzon, ifrån Calle Wede och satte nicken i mål.

Dessförinnan hade Dan Keat haft ett skott på insidan av stolpen. Nyzeeländaren bröt ett uppspel, tog fart och sköt – via en AIK-försvarare – i Patrik Carlgrens högerstolpe.

– En bra omställning, men det var inte riktigt vår dag, kommenterade Henrik Larsson chansen.

I upptakten av andra halvlek nickade Nils-Eric Johansson in Celso Borges hörna, på vilken Otto Martler kom ut fel.

– Jag bestämde mig först för att inte gå ut, och trots att inlägget kom ganska nära hann jag inte, suckade FFF-målvakten och fortsatte:

ANNONS

– Målet var lite snöpligt och kom i ett dumt läge. Vi hade precis fått hämta andan efter paus.

På tredje övertidsminuten mörsade Ibrahim Moro in 3–0, trots att skottet sköts utanför straffområdet hann Otto Martler inte reagera.

Henrik Larsson är ändå nöjd med tre poäng över två matcher mot AIK.

– Det smakar gott, sa FFF-tränaren. Hade någon sagt till mig innan de här två matcherna att vi hade fått två poäng hade jag tagit det. Nu fick vi tre och det kommer bli väldigt viktigt i slutändan.

– Men det är klart man önskar att vi hade fått ett bättre resultat.

ANNONS