Hasse Eklund anser att Svenska cupen borde spelas och att en vinnare ska koras, även om det inte blir något Europaspel för segraren.
Hasse Eklund anser att Svenska cupen borde spelas och att en vinnare ska koras, även om det inte blir något Europaspel för segraren. Bild: AVDO BILKANOVIC

Agerandet som skapar irritation hos FFF-tränaren

Ingen klarhet i fotbollssäsongen. Det har genererat en nedstämdhet hos Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

Under fredagens möte mellan Folkhälsomyndigheten och Svensk elitfotboll blev det ingen klarhet i den svenska fotbollssäsongen. Ett besked från den statliga myndigheten får inblandade parter fortsätta vänta på.

- Det är klart att vi hade hoppats på ett positivt besked. Detta sätter ned humöret lite. Vi får avvakta och se, säger Hasse Eklund, tränare i Falkenbergs FF.

Tycker att elitfotbollen ska särbehandlas

Med tanke på de protokoll och åtgärder som Sef tagit fram, anser han att de allsvenska lagen borde få komma igång med både tränings- och tävlingsmoment.

- Folkhälsomyndigheten vill att man drar alla idrotter över en kam, men det finns viss sport och idrott som är mer professionell och som kan särbehandlas. Vi strävar inte efter att spela med publik. Vi vill spela träningsmatcher och komma igång med cupen. Givetvis förstår vi att pandemin är det viktigaste, men jag tror ändå vi kan ha en verksamhet där vi kan ha koll på covid.

ANNONS

Han menar att fotbollen under en ganska lång tid har haft en ödmjuk framtoning kring pandemin.

- Vi har en bra verksamhet där vi kan ta hand om det på ett bra sätt. Varje lag har en egen läkare och skulle man få in corona i laget skulle man bli hårt drabbat.

Kan tänka sig att ge Europaplatsen till AIK

Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson dömde ut chanserna att genomföra Svenska cupen och menade att det enda alternativet är att ställa in turneringen. En uppfattning Eklund inte delar.

- Jag tycker att man kan spela färdigt cupen under året så man får en segare. Det finns gott om tid kvar att spela de matcherna. Sen vill man ju vara med och tävla och komma ut i Europa, men det kanske vi får ge vika för och ge den platsen till AIK (som slutade fyra i fjolårets allsvenska), säger FFF-tränaren och fortsätter:

- Vinnaren skulle kunna premieras för cupsegern nästa år eller att man får mer prispengar än vad vi brukar få.

Hur går tankarna kring att få grönt ljus för Allsvenskan i början av juni och då ha mindre än två veckors förberedelser?

- Det blir svårare och svårare. Man vill vara så bra förberedd som möjligt. Tävlar man i OS ser man till att försöka få en formtoppning. Man förbereder tekniskt, fysiskt och mentalt och det gör vi inför Allsvenskan också. Men det viktigaste är att det blir rättvist för alla. Om alla har samma förutsättningar är det bara gilla läget och köra, säger Eklund.

ANNONS

Läs mer: Ödesmöte om den allsvenska premiären

ANNONS