Falkenberg FF:s Adam Bergmark Wiberg var involverad i mycket offensivt när lagt vann mot Trelleborgs FF med 1-0.
Falkenberg FF:s Adam Bergmark Wiberg var involverad i mycket offensivt när lagt vann mot Trelleborgs FF med 1-0. Bild: NICKLAS ELMRIN

Adam Bergmark Wiberg låg bakom mycket i Falkenbergs seger

I anfallet under hela säsongen. Men mot Trelleborgs FF tog Adam Bergmark Wiberg platsen som högermittfältare.
– Vill man ha djupledsspelet på kanterna ska jag vara där. Jag vet att jag har bra fötter och kan delta i spelet, säger Falkenbergs FF-spelaren efter den sköna segern.

ANNONS
|

Mycket kretsade kring Adam Bergmark Wiberg i segermatchen mot Trelleborgs FF. Han ställde till med oreda gång på gång. Och han såg ut att stormtrivas på högerkanten. En position som egentligen inte är ovan för 24-åringen.

– Jag har spelat där förr. Jag kan spela både till vänster, höger och forward. Det har ju lite med vad man har för matchplan., säger Bergmark Wiberg och fortsätter:

– Det fanns mycket ytor på kanterna och det visste vi. De byggde upp med sin treback så är det utanför dem som ytan uppstår. Vi tog vara på det och ställde om snabbt och hade lite längre anfall ibland.

ANNONS

Adam Bergmark Wiberg nära att bli målskytt

Han hade kunnat kröna den starka prestationen med att hamna i målprotokollet i matchminut 36.

– Jag såg att deras back, som skulle markera mig, inte hade koll på mig. Jag hoppade tidigare än honom och fick en jättebra nick. Det är en otrolig räddning. Den kanske inte är superlångt åt kanten, men den är så pass låg att den går in nio av tio gånger. En eloge till målvakten.

Fick fokusera på defensiven i andra halvlek

I den andra halvleken fick ABW och hela Falkenbergs FF fokusera lite mer på de defensiva bitarna.

– De överbelastade lite på min och Linus sida och fick hålla matchen där. Min starkaste sida kanske inte är det låga försvarsspelet. Men när vi bytte och fick femback fick vi full kontroll på det och jag kunde fokusera på omställningsspelet igen. Vi gör en riktigt bra insats, avslutar Bergmark Wiberg.

Martin Örtegren: ”Kan ta gift på att väntan för Falkenbergs FF inte blir lika lång”

Läs mer: Säsongens fjärde seger för Falkenbergs FF mot Trelleborgs FF

Läs mer: Falkenbergs FF höll nollan för första gången på 14 matcher

Läs mer: Betygen på spelarna i Falkenbergs FF

ANNONS