Adam Bergmark Wiberg gjorde två nya mål i cupen mot Elfsborg.
Adam Bergmark Wiberg gjorde två nya mål i cupen mot Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Adam Bergmark Wiberg fortsätter göra mål

Han inledde med ett hattrick mot Utsikten i Svenska cupen första gruppspelsmatch. Han följde upp med en frisparkskanon i förlusten mot Degerfors. I gruppens tredje och sista match stod Adam Bergmark Wiberg för två nya fullträffar.

ANNONS
|

Adam Bergmark Wiberg har sannerligen fått en smakstart på sin karriär i Falkenbergs FF. Lånet från Djurgårdens IF gjorde två nya mål när FFF föll mot IF Elfsborg i Svenska cupen.

Det första var en fin nick serverad av Tobias Englund.

– Jag har inte sett något i efterhand men det kändes som ett snyggt mål. Det var ett bra inlägg från Englund så det var bara att knoppa dit den, säger målskytten.

Målet betydde 1–1 mot Elfsborg – men kvitteringen stod sig i endast två minuter eftersom Johan Larsson nickade in 2–1.

– I fotboll brukar man snacka om att det är extra viktigt att vara påkopplad direkt efter mål och det var inte vi. Vi gick inte dit ordentligt och var inte tillräckligt påkopplade, då är det lätt hänt att släppa in mål.

ANNONS

Simon Strand gjorde 3–1 och matchen såg ut att vara död. Men Bergmark Wiberg ville mer. Han reducerade med en minut kvar att ordinarie speltid.

– Ett fint inlägg och jag kunde trycka dit den. Vi har pratat mycket om att försöka få inläggen mot första stolpen eller snett inåt bakåt. Det är ytor som jag oftast håller mig i, och får jag bollen känner jag mig rätt säker.

Nära ett nytt hattrick

Lånet från Djurgården var även nära att göra ännu ett hattrick. Men avslutet gick utanför.

– Allting gick ganska fort där. Bollen kom oväntat till mig men jag fick en okej träff. Det var synd att den inte gick in.

Anfallaren får nöja sig med sex mål i årets cupspel. Ingen tokig start på sin karriär i Falkenberg.

– Nej, jag är jättenöjd. Kan man hålla ett snitt på två mål per match hamnar man ju utomlands, säger Bergmark Wiberg med ett leende och fortsätter:

– Men det är tråkigt att vi inte har fått de resultaten vi vill. Det är någonstans det viktigaste men jag tror att det kommer komma. Vi är ett bra lag och kommer prestera bra i Superettan.

Läs mer: Ungt Falkenberg föll i cupavslutningen

ANNONS
ANNONS