600 skäl att jubla för kaptenen

Lagkaptenen i Falkenbergs FF stod med knuten näve mot publiken. Han hade precis upplevt bland de konstigaste matcherna någonsin..

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Match nummer 600 i Falkenbergs FF är en match som David Svensson kommer att komma ihåg i hela sitt liv när Falkenberg slog Varberg med 5-3

– Ja, den finns med däruppe med matcher jag minns extra.

Falkenbergs FF:s lagkapten hade en himlastormande eftermiddag på Påskbergsvallen.

Hans självmål betydde 2–0 till Varberg och matchen såg ut att vara körd.

– Jag kom fel på inlägget, med bröstet mot eget mål. Jag visste att det var en spelare bakom och var tvungen att ta bollen annars hade det till 99 procent blivit mål. Kanske borde jag försökt med något annat, sa David.

ANNONS

Nu blev det ett praktfull självmål.

– Vi försatte oss inte i en bra sits där, men desto skönare att vi kunde vända, sa FFF:s lagkapten som skrek ut sin glädje mot fansen efter matchen.

– Ett derby är jualltid lite extra och med den vändningen var det extra skönt.

Men FFF var i brygga i första halvlek.

– Boisarna snackade om att punktera matchen vid en hörna och det hörde jag. När vi sedan fick reduceringen så började de säkert tänka. Och för oss var reduceringen viktig för vi hade ett positivt snack i paus.

FFF vände alltså efter Tobias Englunds tre raka mål. Men så kvitterade Bois genom Peter Nyström. Återigen var David Svensson i händelserna centrum.

– Man rannsakar alltid sig själv efter matchen. Vi var flera backar där och jag kanske borde stått på ett litet bättre ställe. Även om vi vet att Varberg är starka när det flyttar upp spelare som Nyström kändes det surt när de kvitterade.

Men på slutet fixade Erik Pärsson och Christoffer Carlsson segern.

ANNONS