”Min förhoppning är att taket ska bli högre än 500 personer”, säger FFF-klubbchefen Patrik Lundgren.
”Min förhoppning är att taket ska bli högre än 500 personer”, säger FFF-klubbchefen Patrik Lundgren. Bild: Bildbyrån

500 personer kan släppas in på idrottsarenorna

Antal åskådare på arenorna kan höjas från 50 till 500 personer, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens.
– Vi hoppas att det kommer en möjlighet att ta in fler, säger Falkenbergs FF:s klubbchef Patrik Lundgren.

ANNONS
|

Det är Folkhälsomyndighetens remissvar sedan regeringen öppnat för att höja gränsen för folksamlingar från den 1 oktober.

Avståndet mellan personer ska vara minst en meter, enligt Folkhälsomyndigheten.

– Vi föreslår att vi åtminstone till en början höjer gränsen från 50 till 500 på de ställen som har numrerade, anvisade sittplatser och att man sprider ut publiken så att det är minst en meter mellan de som sitter. Sedan följer vi upp det hela efter någon månad och ser om det finns möjlighet att öka publikmängden ytterligare något. Det är vårt svar på den promemoria som kommit från socialdepartementet, så får vi se när och hur de tar den vidare, säger Anders Tegnell.

ANNONS

Falkenbergs FF hoppas på fler än 500 personer.

– Det här ska gå genom ett par instanser till innan det blir klart 1 oktober, så vi får vänta och se vad som händer. Det är ingenting klart än och det är en svår fråga med tanke på att det ser olika ut arenamässigt för alla klubbar. Men min förhoppning är att taket ska bli högre än 500 personer, säger FFF-klubbchefen Patrik Lundgren.

Hur ställer ni er till om det bara blir 500 personer?

– Vi har ungefär 1000 årskortsinnehavare som vi vill prioritera och hade hoppats på att alla skulle få komma in. Om det inte blir så är det svårt att svara på hur vi gör, vi får som sagt vänta och se.

Varbergs ordförande Lars Karlsson
Varbergs ordförande Lars Karlsson Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois ordförande Lars Karlsson säger att beskedet om 500 personer var väntat.

– Man har förstått att något varit på gång och 500 är spåret vi gått på innan.

Inte fler?

– Hoppas kan man alltid, men 500 det är väl realistiskt.

Hur går ni vidare nu?

– Vi jobbar med detta just nu. Vi ska ha en diskussion i morgon och ta det därifrån. Någon gång nästa vecka trycker vi på knappen och ser var vi landar någonstans. Detta är så nytt. Visst, vi har förberett till viss del, men inte till hundra procent.

ANNONS

Hur gör ni urvalet?

– Det är definitivt inte först till kvarn. Det blir årskort, sponsorer och hederskortsmedlemmar som varit med i många år. Sen kan inte alla komma in samtidigt. Vi får hitta en väg så det blir så rättvist som möjligt.

Lars fortsätter:

– Man kan få gå på en eller två matcher. Man kan förmodligen inte gå på alla matcher. Men där vill jag inte säga för mycket för vi har inte tagit beslut. Vi är mitt inne i en process, men det är en positivt nyhet för oss som vi väntat länge på.

– Vi ska även ha en diskussion med Varbergs kommun, tillägger Karlsson.

Hur blir det med bortasupportrar?

– Jag har inte hört något om det idag. Som jag uppfattat det har det aldrig varit ens aktuellt. Nu hade de klubbchefsmöte igår och jag har inte fått någon rapport från Dan (Skogman) så jag reserverar mig lite

– Det blir dessutom svårhanterbart. Det finns inga sittplatser på bortastå så det faller redan där. Och vi kan inte bygga om till sittplats. Det är inte ekonomiskt försvarbar.

LÄS MER:FHM vill höja gränsen för folksamlingar

LÄS MER:Skarp fotbollskritik mot publikförslaget

ANNONS