Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs Marcus Mathisen lämnar planen efter skadan mot Malmö FF.  Bild: PETTER ARVIDSON
Falkenbergs Marcus Mathisen lämnar planen efter skadan mot Malmö FF. Bild: PETTER ARVIDSON

FFF:s lagläkare ger uppdatering om Marcus Mathisen

FFF-mittfältaren Marcus Mathisen blir borta några veckor efter bristningen i baksida lår som han åkte på mot Malmö FF. Men det kunde varit värre.
– Han spelar inte mot Östersund i helgen. Sen får vi ta det därifrån, säger lagläkare Sverker Nilsson.

Det var i den 54:e minuten i förlustmatchen (1–2) borta mot Malmö FF i söndags som olyckan var framme för Marcus Mathisen. Dansken var på väg framåt efter att ha brutit en passning när det högg till ordentligt i baksida lår och han tvingades avbryta sin löpning.

Falkenbergs FF:s lagläkare Sverker Nilsson följde inte med laget till Malmö, men via tv-bilderna var det tydligt vilken typ av skada det rörde sig om.

– Han fick perfekt behandling med tryckförband av vår fysio Mårten Hansen. Då minimerar man blödningen. Vi ska göra magnetröntgen i morgon (läs: tisdag), när blödningen har lagt sig, för att se mer exakt. Men nu känner han sig bra.

Mathisen missar åtminstone matchen mot Östersund på lördag. Däremot är det möjligt att han kan vara med antingen den 13 september mot IFK Göteborg eller den 17 september mot Varbergs Bois.

– Han lär vara borta mellan tre och sex veckor, utifrån vad jag har sett på tv-bilderna. Men vi vet mer säkert efter att vi gjort magnetröntgen, säger Sverker Nilsson.

Det är den första ordentliga muskelbristningen som FFF råkat ut för i år. Sverker Nilsson är mest förvånad över att den inte kommit tidigare - inte minst med tanke på det täta spelschemat.

– Jag har hela tiden befarat den här typen av skador. Det här täta matchandet sliter hårt och baksidan blir väldigt belastad. Det är många löpningar och många maxryck, speciellt på mittfältet, så det är inte konstigt att detta händer.

Att skadan inte kommit förrän nu tyder på att FFF har lyckats bra med sin träning, enligt Sverker Nilsson.

– Vi har tränat helt rätt och spelarna är genomtränade allihop. Vi har lagt upp träningen för att minimera skador och tränarna har matchat förståndigt. Det har varit lugna träningar mellan matcherna som mest handlat om taktik och återhämtning.

Ett glädjebesked är att Mahmut Özen äntligen är på väg tillbaka efter sin korsbandsskada.

– Han ser jättefin ut och knät ser hur bra ut som helst. Nu handlar det bara om att han ska komma in i matchtempot och komma ikapp med själva fotbollsbiten. Där ligger han efter när han varit borta så länge. Men ge det ett par veckor till så bör han vara redo, säger Sverker Nilsson.

Läs mer: Falkenbergs FF hade det tufft men fick en sista chans

Lär mer om Falkenbergs FF här