Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vancouver Canucks Elias Pettersson. Arkivbild.

Fem poäng för Pettersson mot St Louis

Elias Pettersson bjöd på show när han för andra gången i NHL-karriären gjorde fem poäng i en match.

Elias Pettersson fortsätter att leverera i NHL-laget Vancouver. Den 20-årige rookien hade show i första perioden mot St Louis då han gjorde ett mål och två assist när Vancouver ryckte åt sig en 3–0-ledning.

- Det var roligt därute, helt klart, säger han till journalister efter matchen.

Markström vass i målet

Pettersson fick mycket tid med puck när St Louis blev avvaktande.

- Jag försöker att skapa så mycket utrymme som möjligt, varje gång jag får tag på pucken. Ibland går det bättre för mig, ibland kanske inte så bra som jag skulle önska. Men det kändes bra i dag. Jag tycker att hela laget spelade bra. Mark (Jacob Markström) var bra i målet, säger han.

Markström stod för 22 räddningar, och utsågs till en av matchens bästa lirare. Han valde dock att lyfta fram Pettersson och Boesers insats på isen.

- De har gjort ett fantastiskt jobb. De får många poäng och många mål. Jag är superglad över det och klagar inte alls. De är sådana bra killar. Det är vad vi behöver, och de har belönats. De skapar chanser i varje match och det är stort för oss, säger han enligt NHL:s sajt.

Vändning för Vancouver

Efter flera förlustmatcher, inte sällan med uddamålet, har Vancouver nu lite medvind efter segern mot Nashville för några dagar sedan och nu mot St Louis.

- Det känns jättebra. Vi pratade om att fortsätta på det här sättet, säger Pettersson.

Redan 2.31 in i matchen assisterade han fram till radarpartnern Brock Boeser som gjorde 1–0 och tio minuter senare ökade Pettersson själv till 2–0. Efter 14.06 gjorde Boeser sitt andra mål till 3–0, ännu en gång serverad av Pettersson. Innan kvällen var över hade Boesner gjort ett hattrick.

Elias Pettersson stod för ytterligare två målgivande passningar i 6–1-matchen, alltså totalt fem poäng, och har nu gjort 30 poäng (15+15) på 26 matcher.

Det är andra gången i NHL-karriären – som bara pågått i knappt tre månader – som han lyckats med att få med sig fem poäng från en match.

- Jag försöker att skapa chanser. Poängen kommer om du spelar bra, det är allt jag tänker på, säger han.