Adam Brodecki, i mitten, sköt det matchvinnande 3–2-målet för Växjö. Arkivbild.

Fem mål i formidabel Växjöspurt

I två perioder visade SHL:s suveräna serieledare upp sin egen skugga. Så småningom gasade Växjö på det som behövdes för att stoppa Moraskrällen som låg på lut – och vann till slut med 7–2.

|

Redan efter drygt fem minuters spel hade såväl Janne Pesonen som just Erik Josefsson hittat nätet bakom Moras målvakt för kvällen, Mattias Pettersson. Förstås inte den start på matchen som gästerna tänkt sig.

- Vi var bra första tio, då spelade vi som vi tänkt oss, säger Erik Josefsson.

Viktig reducering

Mora repade mod och gav länge intrycket av att vara det lag som ville något med den här kvällen. Robin Johansson tog tillvara på en retur från kvällens Växjömålvakt Viktor Andrén och reducerade till 1–2.

- Vi slog av på takten och gick ned de där procenten, säger Josefsson.

I den andra perioden växte Moras kam än mer och kvitteringen kom i spel fem mot tre. Målskytt Matt Bailey. 2–2 i andra paus var smickrande för Växjös del. 14–3 i skott till Mora i den andra perioden säger en del.

- Vi drog på oss utvisningar. Jag var en av dem som stod stilla och åkte ut så jag ska inte säga något om de andra, säger Erik Josefsson självkritiskt.

3617 åskådare, den lägsta publiksiffran någonsin i en SHL-match i Växjö, undrade vart den här tillställningen skulle ta vägen. Men i den tredje perioden fanns det bara ett lag på banan – seriesuveränen Växjö. Adam Brodecki satte tidigt tonen med sitt 3-2-mål.

- Det var förlösande, det krävs inte så mycket ibland, säger Erik Josefsson.