Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Swenn-Larsson, Mikaela Shiffrin och Wendy Holdener, här efter slalomen i Maribor nyligen, är tre medaljfavoriter inför VM-slalomen i Åre. Arkivbild.

Fem favoriter i slalomtävlingen

Shiffrin, Vlhova, Holdener, Hansdotter – och Swenn-Larsson. Här är fem av åkarna som slåss om VM-guldet i slalom på lördagen.

Mikaela Shiffrin – dominanten.

23-åringen från USA är redan en av de allra bästa genom tiderna och har tre raka VM-guld i slalom. Har vunnit sex av sju slalomtävlingar i världscupen i vinter. Har redan guld från super-G:n och brons från storslalomen i Åre.

Petra Vlhova – utmanaren.

Slovakiskan är lika gammal som Shiffrin och den som kanske kommer närmast henne i åkstil. Den enda som besegrat Shiffrin i slalomvärldscupen i vinter. Tog VM-guldet i storslalom, silvret i kombinationen och öppnar för en fartsatsning till nästa säsong.

Frida Hansdotter – OS-mästaren.

Kallades länge för evig tvåa men var bäst när det gällde och tog OS-guldet i fjol. Svenskan har dessutom tre raka VM-medaljer i slalom. Ingen toppsäsong, men älskar både mästerskap och Åre.

Wendy Holdener – nya eviga tvåan?

Storstjärna hemma i Schweiz och har redan tagit två guld i Åre, i kombinationen och i lagtävlingen. Men när kommer en slalomseger? Holdener har varit på pallen 20 gånger i slalomvärldscupen – men aldrig vunnit.

Anna Swenn-Larsson – jokern.

Svenskan har haft ett par kämpiga säsonger, men sakta men säkert jobbat sig tillbaka. Tvåa i sista slalomen inför VM. Nämns som en medaljkandidat av bland andra Mikaela Shiffrin.