Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer är klar för tredje omgången i Australian Open.

Federer vann katt-och-råtta-match

För tjugonde året i följd är Roger Federer vidare till tredje omgången i Australian Open. Han liknar den tuffa matchen mot Dan Evans vid en katt-och-råtta-lek.

Även världstvåan Rafael Nadal, Spanien, vann sin match i andra omgången. Han besegrade hemmaspelaren Matthew Ebden med 6–3, 6–2, 6–2 efter knappt två timmars spel.

Den tredjeseedade regerande mästaren Federer fick en oväntat tuff match mot den 189-rankade brittiske kvalspelaren Dan Evans. Federer vann de två första seten först i tiebreak och sedan det tredje med 6–3.

- Nyckeln var att vinna det första setet, då släppte spänningen, säger Federer i en intervju i Eurosport.

Den 20-faldige grand slam-vinnaren Federer säger att Evans spel liknade hans eget.

- Det kändes lite som att spela mot en spegel, säger han.

- Det var som en katt-och-råtta-lek. Väldigt intressant. Jag gillade matchen. Jag tycker att han spelade bra, det var trevligt.

Klättrar i rankingen

Evans förmåga är större än hans rankning. Britten har varit avstängd ett år för dopning och håller nu på att spela sig uppåt på rankningen.

- För mig är han en topp hundraspelare, säger Federer vid en presskonferens, och tillägger att han tror att Evans återigen kommer att nå topp 50.

I sin nästa match, på väg mot en möjlig tredje raka titel i Melbourne, möter Federer Taylor Fritz, USA.

Anderson utslagen

Femteseedade Kevin Anderson är den förste toppseedade spelaren som åker ur turneringen. Sydafrikanen förlorade i andra omgången mot amerikanen Frances Tiafoe, rankad 39, med 6–4, 4–6, 4–6, 5–7.

- Det är så tajt nu för tiden. Vem som helst som spelar en bra match kan slå vilken annan spelare som helst. Du kan inte underskatta någon, säger amerikanen.

För Tiafoe är det en av de största segrarna i karriären.

- Det här är den typen av matcher som definierar dig och hjälper dig att känna dig mer och mer bekväm, säger han och tillägger.

- Jag kommer definitivt att komma ihåg den här.