Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer firar sin tionde titel i tyska Halle.

Federer tog tionde titeln i Halle: "Otroligt"

Roger Federer har varit i final 13 gånger i grästurneringen i tyska Halle sedan han som 18-åring deltog för första gången 2000. På söndagen kom tionde titeln efter att 37-åringen besegrat belgaren David Goffin i finalen.

Av de tennisspelare som deltog i singelturneringen i Halle 2000 återstår bara en som fortfarande är aktiv – schweizaren Roger Federer.

Han har just vunnit ATP-turneringen för tionde gången – i sin 13:e final.

- Det är otroligt. Jag har aldrig vunnit en turnering tio gånger förut, så jag kommer alltid att komma ihåg att jag gjorde det här i Halle, säger Federer enligt AFP.

I årets final ställdes 37-åringen mot belgaren David Goffin, 33 på världsrankningen. Och första set var jämnt. Men till slut vann Federer med 7–6 efter tiebreak. I det andra var det däremot aldrig något snack om var titeln skulle hamna och Roger Federer vann med 6–1.

- Jag tyckte att jag startade riktigt bra. Jag hade möjligheter, men du måste ta dem när du möter Roger. Han är rätt bra, säger Goffin efter förlusten.

Segern innebar att Federer tog sin 102:a singeltitel i karriären. Han kliver dessutom in i stundande Wimbledon obesegrad på gräs hittills under säsongen. Där går Federer för sin nionde titel i grand slam-turneringen som inleds den 1 juli.