Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer lyfter sin 100:e segertrofé på ATP-touren efter finalseger över Stefanos Tsitsipas i Dubai.

Federer tog 100:e titeln

Första titeln kom 2001 – 18 år senare tog Roger Federer sin 100:e. Den schweiziske tennisstjärnan blev den andre herrspelaren i historien som nådde tresiffrigt efter finalseger över 20-årige greken Stefanos Tsitipas i Dubai, 6–4, 6–4.

- Det känns fantastiskt. Det är stort att vinna min åttonde titel här i Dubai och samtidigt vinna 100:e singeltiteln. Jag vet inte om Stefanos var född när jag vann min första titel, skojade 37-åringen.

Den schweiziske eleganten, som vunnit 20 grand slam-titlar, blev därmed den andre herrspelaren sedan proffsen släpptes in på tennistouren som nådde den magiska gränsen efter amerikanen Jimmy Connors som har 109 titlar.

Federer tog sin 99:e titel på hemmamark i Basel i oktober, men har sedan fått vänta ett tag då han missat jubiléet i såväl Paris Masters som ATP-finalen och Australian Open.

I Australien i januari blev det oväntat stryk i fjärde omgången mot just Stefanos Tsitipas.

- Det är ett privilegium att få spela mot framtida mästare som jag kommer att följa framför tv:n. Det var en upplevelse för mig att spela mot Pete Sampras och Andre Agassi. Jag är säker på att Stefanos kommer att få en underbar karriär, sade Federer om den grekiske världselvan som tog sin första titel i Stockholm i höstas och vann på nytt i Marseille för en vecka sedan.