Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer efter segern i öppningsmatchen mot Lorenzo Sonego.

Federer om comebacken: "Hjärtat bultade"

Roger Federer var tillbaka på Roland Garros grus i Paris för första gången sedan 2015. Och världstrean hade inga problem med att avfärda italienaren Lorenzo Sonego i Franska mästerskapens första omgång.

Roger Federer har vunnit 20 grand slam-turneringar men har på grund av hälsoskäl de senaste åren avstått grusmatcher. I år gjorde dock schweizaren bejublad comeback i grusturneringen Franska mästerskapen. En grand slam-turnering han vann 2009 efter att ha slagit svensken Robin Söderling i finalen.

Trots den långa frånvaron var öppningsmatchen mot Lorenzo Sonego en ensidig affär – Federer vann med 6–2, 6–4 och fullbordade segern med 6–4 i tredje set.

- Det kändes underbart att spela på den här banan. Jag kände mig nervös redan från början och mitt hjärta bultade galet hårt, säger han till AFP.

Ställs mot överraskningen

Segern var Federers 60:e raka i grand slam-turneringarnas öppningsomgång.

I den andra omgången ställs Roger Federer mot den 145-rankade tysken Oscar Otte, som tog en överraskande seger i den första omgången mot tunisiern Malek Jaziri.

- Jag skulle bli förvånad om Roger ens visste mitt namn, säger tysken om mötet.

En av den dagens stora skrällar var annars matchen mellan Marco Cecchinato, Italien, och Nicolas Mahut, Frankrike. Cecchinato, 16:e på världsrankningen, förlorade överraskande mot den 253-rankade fransmannen i en match som pågick i över tre timmar.

Jätteskräll på damsidan

Och på tal om skrällar: Även på damsidan fick publiken i Paris ta del av en synnerligen oväntad matchutgång. Detta när förra sommarens Wimbledonmästare, Angelique Kerber, föll mot 81-rankade ryskan Anastasia Potapova i två raka set (6–4, 6–2).

Kerber lider sedan tidigare av smärta från en ankelskada, men detta var ingenting som världsfemman från Tyskland ville skylla på.

- Det är ingen ursäkt. Jag gjorde mitt bästa. Men jag vet att det fortfarande finns arbete att göra innan jag kan spela matcher till hundra procent och kunna glida, hoppa med foten och med benet, säger hon enligt BBC.